Nova rekorderka: Torba stara 10 godina prodana za 1,3 milijuna kuna

Splash, Christie's

SECOND-HAND torba oborila je rekord za najskuplju torbu prodanu na aukciji u Europi.

Riječ je o torbi francuske modne kuće Hermes, točnije o modelu Himalaya Birkin iz 2008. godine, izrađenom od krokodilske kože i s lokotom od 18-karatnog zlata posutim dijamantima. 

Torba je prodana na javnoj dražbi londonske aukcijske kuće Christie's održanoj u utorak, gdje je dosegla iznos od 162.500 funti, što je preko 1,3 milijuna kuna.

Plava varijanta iste torbe iz 2006. godine na istoj je aukciji prodana za 100 tisuća funti, odnosno 840 tisuća kuna.

Himalaya Birkin torbu u svojim ormarima imaju brojni celebritiji, poput Kardashianki, Victorije Beckham i Celine Dion, a i drugi modeli Birkinica jako su popularni među onima koji si ih mogu priuštiti. Ove torbe su i izvrsna investicija u budućnost jer im vrijednost s vremenom samo raste, pa s razlogom za njih postoje i dugačke liste čekanja. 

Francuska modna kuća prvi model Birkin torbe dizajnirala je 1981. godine, a nazvali su je prema pjevačici i glumici Jane Birkin koja im je i dala ideju za veliku ručnu torbu.

Rekord za najskuplju torbu na svijetu također drži jedna Birkinica koja je prošle godine na aukciji u Hong Kongu prodana za 253.700 funti, odnosno preko 2,1 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.