Novi trend odmora: Glamping, glamurozan način za uživanje u prirodi

Foto: Pinterest, Instagram, Facebook, Glamping.com

JOŠ uvijek zazirete od godišnjih odmora na kojima ste morali spavati u šatoru, praktički na mokroj zemlji i trzati na svaki šum koji dolazi iz okoline?


Ako obožavate boravak u prirodi, ali više od svega cijenite udobnost, za vas bi pravi izbor mogao biti - glamping!

Glamping (spoj riječi glamour i camping) razvija se posljednjih desetak godina, a 2015. bio je na vrhuncu svoje popularnosti, što se očekuje i za 2016., izvještava stranica Glamping.com.

Ovaj tip godišnjeg odmora uključuje lokacije koje se nalaze u predivnoj prirodi - bilo na moru, jezeru, u šumi ili planinama, ali osim običnog šatora, "robinzonske kućice" ili kamperice, nudi se nešto glamurozniji smještaj.

To mogu biti atraktivne drvene kućice, kuće na drvetu, kupole, prikolice, štale, lijepo dotjerani, prostrani šatori ili neka nova dizajnerska rješenja, koja još niste vidjeli.



Svim organizatorima cilj je ponuditi što udobniji smještaj svojim posjetiteljima, a ovisno o cijeni, vaš glamping boravak može uključivati i televizor, klima uređaje pa čak i jacuzzi.

Ovakav način godišnjeg odmora idealan je za druženje s prijateljima ili obitelji s djecom, ali i za romantična bračna putovanja zaljubljenika u prirodu.

Glamping aranžmani mogu se naći po cijelom svijetu, a u posljednje vrijeme ponude su krenule nicati i u Sloveniji i Hrvatskoj.

Pogledajte neke primjere prekrasnih glamping smještaja!