Od točkaste haljine do leopard badića: 10 izdanja Lady Di koja su u modi i danas

Foto: Broad Image, Getty Images, EPA-EFE

PRINCEZA Diana ostavila je neizbrisiv trag u modi.

Iako su od njezine tragične smrti prošle već 22 godine, i dalje je mnogima stilski uzor te s razlogom slovi za jednu od najvećih modnih ikona 20. stoljeća. Omiljena "princeza od srca", poznata i kao Lady Di, postavljala je trendove koje su slijedile žene diljem svijeta, a o njezinom stilu nisu pisali samo modni časopisi, već i dnevne novine.

A mnoga njezina nezaboravna izdanja nosiva su i dan-danas što je dokaz da je Diana stilski bila ispred svog vremena, ali i da se trendovi neprestano ponavljaju. U nastavku smo izdvojili 10 outfita pokojne princeze koje ćete sigurno poželjeti iskopirati:

Mala crna haljina

Embed from Getty Images

U modnom klasiku koji baš nikada ne izlazi iz mode Diana je pomogla skovati pojam "osvetnička haljina" jer se u ovom izdanju pojavila na zabavi časopisa Vanity Fair isti dan kada se doznalo da će Charles u dokumentarcu pred javnosti priznati da ju je varao s Camillom za vrijeme braka.

Biciklističke hlače

Embed from Getty Images

Trenutno popularni odjevni komad koji je dugo vremena bio na lošem glasu svojevremeno je obožavala i princeza Diana, a da kombinacija biciklističkih hlačica, predimenzionirane majice i sportskih tenisica s čarapama, kakvu nosi na fotki, funkcionira i danas, potvrdila je Hailey Bieber koja je za editorijal Voguea rekreirala ovo i još neka legendarna izdanja princeze.

Kupaći kostim životinjskog uzroka

Embed from Getty Images

Životinjski uzorci su još jedan trend koji se vratio u modu nakon što je dugo bio na crnoj listi, a badić kombiniranog leopard i tigrastog printa kakav na fotki nosi Diana i danas bi oduševio mnoge modne ovisnice.

Crvena i ružičasta

Embed from Getty Images

Pravi dokaz da je Diana bila ispred svog vremena kada je riječ o modi je ova haljina u nekoć zabranjenoj kombinaciji boja koja je tek prije nekoliko godina dobila odobrenje modnog svijeta.

Haljina na preklop

Embed from Getty Images

Haljina koju je sredinom prošlog stoljeća predstavila dizajnerica Diane von Fürstenberg i dalje je obožavana među ženama jer je na glasu kao univerzalno laskava. Diana je bila velika ljubiteljica haljina na preklop te u njima i često dodatno naglašavala struk debelim remenjem koje je također trenutno u modi pa možete u potpunosti iskopirati njen outfit.

Točkice

Diana je obožavala točkice i često je nosila komade s ovim razigranim uzorkom, a koliko je popularan i danas, savršeno dokazuje megapopularna bijela haljina s crnim točkicama iz Zare koja neodoljivo podsjeća na Dianinu haljinu s fotke.

Plisirano

Plisirane haljine i suknje još su jedan trend koji već godinama ne izlazi iz mode, a također je bio popularan i u vrijeme Diane. Njezina ružičasta plisirana haljina s plavim točkicama komad je u kojem biste i danas privukli baš sve poglede, pogotovo u kombinaciji sa sakoom i cipelama iste boje.

Traperice ravnog kroja

Trenutno najpopularniji model traperica bio je "in" i za vrijeme princeze Diane, a riječ je o trapericama s nogavicama ravnog kroja te visokim strukom. Kombinacija kakvu na fotki nosi Diana i danas bi vam osigurala stilske bodove.

Komplet

Embed from Getty Images

Da kompletići nisu rezervirani samo za djevojčice i da mogu izgledati jako elegantno i chic, davno je dokazala princeza Diana, a njezin bijeli komplet cvjetnog uzorka mnoge bi žene i danas poželjele u svom ormaru.

Predimenzionirani sako

Embed from Getty Images

Veliki sakoi koji izgledaju kao da su posuđeni iz muškog ormara posljednjih nekoliko sezona su "must have" komad koji u ormaru ima svaka fashionistica, a nosila ih je i princeza Diana i to u kombinaciji s još dva komada koji su trenutno jako popularni - trapericama ravnog kroja i kaubojskim čizmama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.