Pet koraka za odabir savršene palete sjenila

Foto: Instagram

KOZMETIČKI brendovi nas iz dana u dan iznenađuju količinom novih proizvoda na tržištu, ali i brzinom kojom ih izbacuju. 
 
Ako ste zaljubljenica u šminku i većina Instagram profila koje pratite su make-up brendovi i beauty influenceri, onda se sigurno u nekim trenucima osjećate preplavljeni količinom nove šminke, a posebice novih paleta sjenila za oči koje izlaze na dnevnoj bazi. Ako vas to i ne zanima toliko, ali si ipak želite priuštiti paletu od koje ćete imati koristi, koja vam neće služiti za sakupljanje prašine na polici u kupaoni, onda bi vam sljedeći savjeti mogli biti od koristi.
 
 
Ponekad se brendovi toliko potrude oko pakiranja šminke da, kada zažmirite na jedno oko i zamislite proizvod u najobičnijem plastičnom pakiranju, zapravo i ne dobivate nešto posebno. 
 
Ne bi bilo loše da se odlučite za paletu s većim omjerom mat nijansi jer, iako vas možda na prvu ne privlače kao sjajne, iskoristivije su u dnevnim varijantama, a i odlično se slažu uz šljokičasta sjenila koja puno bolje izgledaju uz kombinaciji s mat sjenilima nego samostalno.
 
 
Najprije isprobajte tonove koji odgovaraju vašoj boji očiju i nijansi tena. Iako je nepisano pravilo da ljubičaste, sive i ostale hladne nijanse najljepše pristaju smeđim očima, a bordo crvena i boja bakra zelenima, podton vaše kože tu također igra veliku ulogu. Obično se žuti podton kože najbolje slaže s toplim, a ružičasti podton s hladnim nijansama. Ipak, najsigurnije ćete biti ako ih isprobate na vlastitom licu za što možete zamoliti vizažisticu u trgovini (ako postoji) jer se ipak ne radi o cjelokupnom šminkanju koje se naplaćuje. 
 
 
Ne dopustite da vas privuku nenosive boje. Iako zvuči paradoksalno, ponekad nas u paletama najviše privuku boje koje su gotovo nenosive ili koje su toliko upečatljive i intenzivne da nam dosade nakon jednog nošenja. Raspored boja u paletama sjenila nikada nije slučajan. Dapače, to je izvrstan marketinški trik koji vas navodi na kupnju. Trik koji tu pomaže je da prstom prekrijete tu jednu ili dvije boje koje se ističu i onda zbilja vidite što dobivate u paleti. Stoga, ne dopustite da vas zavedu jarke boje ako ste svjesne da ih nećete nositi gotovo nikada. 
 
 
Ne dopustite da vas zavaraju takozvani swatchevi boja. Sjenilo se ne ponaša jednako kada ga prstom nanesete na ruku i kada ga četkicom nanosite na kapak. Ponekad izniknu skandali oko paleta sjenila koje koštaju kao malo bolje tenisice, a imaju loše swatcheve. Iako se to čini kao bitna stavka, zbilja se na nju ne biste trebali obazirati jer će vam se kao jedine bitne stavke uvijek pokazati lakoća nanošenja i stapanja boja te njihova pigmentacija na samome kapku. Ako primijetite da se sjenila truse, odnosno da vam čestice boje padaju na lice za vrijeme nanošenja, jednostavno najprije našminkajte oči, a zatim lice. 
 
 
I na koncu, nemojte kupovati jeftine, ogromne palete jer mislite da tako dobivate više za svoj novac. Nakon nekoliko mjeseci primijetit ćete kako većinu boja uopće ne koristite i shvatiti kako bi vam bila korisnija manja, a kvalitetnija paleta s onim bojama koje uistinu volite nositi. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.