Pet omiljenih beauty tajni pokojne princeze Diane

Foto: Getty Images

PRINCEZA Diana je između ostaloga ostala zapamćena i kao ikona ljepote.

Iako je bila prirodna ljepotica, bila je i svjesna moći šminke i sređene frizure te se uvijek trudila izgledati najbolje što je mogla. A omiljene trikove za ljepotu pokojne princeze dobro je znala i njena make-up artistica Mary Greenwell koja ih je odlučila podijeliti s javnosti. Ovo je pet najvažnijih beauty tajni prekrasne i neprežaljene Lady Di: 

1. Držite se provjerene rutine

"Diana je imala prekrasnu kožu, za što su djelomično bili zaslužni i geni", rekla je Greenwell u intervjuu za časopis Stylist. No princeza to nikada nije uzimala zdravo za gotovo te se svakodnevno držala beauty rutine koja je uključivala čišćenje, toniranje, hidrataciju i nanošenja seruma na lice, a nikada nije izlazila iz kuće bez zaštitnog faktora.

2. Uvijek se naspavajte

Kvalitetan san je bio najvažniji korak u beauty rutini princeze Diane, a evo zašto bi trebao biti i vaše:

"Nedostatak sna itekako se odražava na licu koje izgleda blijedo i umorno", objasnio je stručnjak za kožu Renee Rouleau za časopis Marie Claire. "Osim toga, manjak sna može uzrokovati stres koji vodi do raznih kožnih problema. Drugačije rečeno, kada ste umorni, to se i vidi!"

3. Budite umjerene

"Nakon što sam počela raditi s njom, Diana je odlučila u svemu biti umjerena. Smanjila je unos alkohola i to se jako brzo vidjelo na njenoj koži. Ako pušite, pijete ili pretjerujete u bilo čemu drugome, uništit ćete svoju kožu", upozorila je Dianina make-up artistica.

4. Ne izlazite iz kuće bez parfema

Ili kolonjske vodice, svejedno je, bitno je samo da za vama ostaje neodoljiv mirisni trag.

"Diana je uvijek, ali baš uvijek nosila parfem. To je bio završni touch u njenoj beauty rutini. Uvijek je mirisala predivno!" prisjetila se Greenwell.

5. Riskirajte s kosom

Na snimanju za časopis Vogue 1990. godine princeza Diana je od frizera Sama McKnighta zatražila nešto sasvim neočekivano - da joj drastično skrati kosu. Voluminozne kovrče koje je furala u osamdesetima tada je zamijenila kratkom, dječačkom frizuru s kakvom je najbolje i pamtimo. Učite od nje i riskirajte s kosom jer to je ipak samo kosa i kad-tad će narasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.