Pijanstvo i druge ubojice seksualne želje

MANJAK seksualne želje čest je problem u vezi, pogotovo ako ste dugo skupa. Mnoge cure zanima o čemu to zapravo ovisi i koje sve stvari utječu na libido. Donosimo vam najčešće razloge koji ubijaju želju za seksom.

Stres

Iznenadne promjene u načinu života i problemi također utječu na libido. Bilo da su pozitivne poput dolaska bebe, promaknuća na poslu ili negativne poput otkaza ili novčanih problema, promjene uzrokuju stres i okupiraju naš um, pa nemamo želje za seksom.

Debljina

Debljina utječe na psihu i samopouzdanje. Ako se ne osjećamo dobro u svom tijelu ne možemo se potpuno prepustiti seksualnim užicima. Osim toga mršaviji se lakše kreću i imaju više snage za seksualne aktivnosti.

Emocionalni problemi u vezi

Emocionalna udaljenost zapravo je najveći razlog pada seksualne želje. Loša komunikacija, nepovjerenje i ostale prepreke intimnosti mogu smanjiti libido, pogotovo kod žena kojima je emocionalna bliskost najbitnija za seksualnu vezu.

Kontracepcijske pilule

Hormoni u kontacepcijskim pilule zavaravaju tijelo da misli da je već trudno pa mu nije više potrebna reprodukcija, zbog čega se smanjuje seksualna želja.

Romantična večera

Suprotno mišljenju da nakon romantične večere slijedi romantičan seks, tijelo je poslije predjela, jela i deserta koncentrirano na probavljanje hrane i često jedino na što možemo misliti je da se u krevet zavučemo - sami, i odspavamo malo.

Alkohol

Alkohol ubija seksualni nagon jer su nam pokreti neuravnoteženi i ne razmišljamo bistro. Pa čak i ako probudite svoj seksualni nagon s čašicom više, opijenost može biti odbojna vašem partneru.

Tv  i računalo u spavaćoj sobi

Osim što su zravstveno nepoželjni u spavaćoj sobi, tv i kompjuter ubijaju kreativnost i komunikaciju. Pogled na računalo nas može podsjetiti na posao što negativno utječe na seksualne želje.

Prostor


Spavaća soba namjenjena je za djeljenje intimnosti i taj prostor bi trebao biti intiman i pun obilježjima ljubavne veze i stvari koje nas uzbuđuju. Svijeće, slike i crveni detelji učinit će tvoju sobu toplijom i pomoći u poboljšavanju odnosa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.