Po čemu se "baby botox" razlikuje od uobičajenog?

Foto: 123RF

JESTE li već upoznati s ovim terminom?
 
Botox vam je već odavno poznat, no jeste li dosad čuli za baby botox? 
 
Baby botox termin je koji je nastao u SAD-u, a nastao je kada se slavni redatelj Martin Scorsese požalio na "zamrznuti" izraz lica svojih glumica, koje zbog ukočenih mišića nisu mogle uvjerljivo odglumiti svoje uloge.
 
Tu u pomoć priskače upravo baby botox, koji se priklanja prirodnijem izgledu lica, odnosno uz pomoć kojeg se postižu rezultati s puno prirodnijim učinkom.
 
 
On se aplicira kao uobičajeni botox, no ovi tretmani sadrže minimalne doze, koje se stavljaju na uobičajena područja, kao što su ono oko očiju te čelo i usta.
 
No, nakon njih, žene se mogu prirodno smijati i pomicati lice, što je svakako velika prednost za sve pripadnice ljepšeg spola koje prakticiraju ovakav način uljepšavanja.
 
Mana je ta što baby botox tretmani traju kraće pa se preporučuje ponovni dolazak nakon 3 mjeseca, no stručnjaci ističu kako to ponovno ovisi od lica do lica pa nekima može potrajati i duže, posebno ako se nanosi u uobičajenim dozama. Kako ističu stručnjaci, kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja je trajniji.
 
 
Tretman traje 30 minuta. Za prve rezultate potrebno je 2-3 dana, a za konačni rezultat do tjedan dana.
 
Za sve žene koje se ne žele koristiti botoxom za što mladenačkiji izgled kože, postoji nekoliko osnovnih pravila za izbjegavanje bora, a to su: što kvalitetnija prehrana, puno vode te nanošenje krema za sunčanje, pri svakom izlaganju suncu, čak i na gradskom asfaltu. Naravno, ne zaboravite ni na svoju dnevnu rutinu čišćenja i hidratacije lica, a vaša će vam koža biti itekako zahvalna.
 
Pacijent se može po završetku postupka vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Na mjestu uboda može se pojaviti manja modrica, koja se može pokriti na uobičajeni način, korektorom i puderom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.