Priča o brandu Vans: Tenisice za coolere koji ne mare za trendove

Foto: Instagram, Press Foto, Splash, Ilustracija Index

SURFERI, rokeri, skejteri, poznate face, cure i dečki koji izgledaju kao da se sve na njima slučajno savršeno posložilo, a oni za to ne mare...zna se tko bira tenisice popularnog branda Vans.

Ovaj američki brand gotovo nikad ne izlazi iz mode, a povodom njegovog 50. rođendana, odlučili smo vas počastiti činjenicama koje možda još niste znali. 



Kratka povijest branda Vans:

Legendarni brand Vans nastao je u meki surfera i opuštenog načina života, u samoj Californiji!

1966. četvorica mladih poduzetnika Paul Van Doren, James Van Doren, Gordon Lee i Serge D'Elia odlučila su otvoriti dućan pod nazivom The Van Doren Rubber Company, proizvoditi cipele i prodavati ih direktno kupcima. Premda se na samom početku nisu proslavili poduzetničkim vještinama, kupcima su se svidjeli modeli koje su proizveli te su se spremno vraćali po još.

U sedamdesetima Vans obuća postala je omiljena među kalifornijskim skateboarderima i vozačima BMX bicikala, a do kraja tog desetljeća ovaj je brand već imao 70 dućana.



Ljubitelji ovog branda odlično su prihvatili i model bez vezica, takozvani Slip-On, a kada je Sean Penn obukao Vansice s kvadratićima u popularnom tinejdžerskom filmu "Fast Times at Ridgemont High", ove tenisice postale su apsolutni hit među mladima.



Nažalost, zbog široke ponude i velike potražnje, tvrtka je iscrpila resurse i 1983. proglasila bankrot iz kojeg se izvukla za samo 3 godine.

Tenisice su se počele prodavati i van Amerike, što je publika odlično prihvatila, a u devedesetima brand se posvetio i projektima vezanim za izgradnju parkova i natjecanja za skateboardanje, vožnju BMX-a, surfanje, snowboardanje...



2000. i 2001. Forbes je Vans uvrstio na listu najboljih malih tvrtki u Americi, a do dan danas njihove su tenisice tražene i aktualne iz sezone u sezonu.

Pazi - rezervirano samo za cool ljude!

Udobne Vansice svake godine izlaze u brojnim izdanjima, a od njih se ne mogu odvojiti zvijezde s A-liste kojima su ove platnene tenisice s gumenim potplatom must-have komad za neobavezne šetnje po gradu.



Redovito ih nose Rihanna, Nick Jonas, Chris Brown, Olivia Wilde, Kirsten Stewart, Jenna Dewan, a obožava ih čak i izbirljivi reper Kanye West koji najviše voli "obične" bijele, niske Vans tenisice.

Ova obuća osvojila je i novog Batmana Bena Afflecka, i kraljicu ležernih dnevnih kombinacija Jessicu Albu, a hit djevojka trenutka Gigi Hadid, ne skida se iz svojih crno-bijelih Vanisca u old school stilu.



Old Skool: Povratak retro modelima

Moda se uvijek vraća, a original je original pa su tako i danas najpopularnije tenisice sa retro štihom.

Model Old Skool apsolutni je prvak na ljestvici popularnosti ovog branda - neki biraju crno-bijeli retro model, a drugi uživaju u živopisnim ovogodišnjim inačicama koje je Vans izbacio za svoju vjernu publiku.

Flamingosi, prugice, cvijeće, točkice ili čak havajske plesačice - dok su bijeli džon i krivudava crta na mjestu - zna se kakav će učinak ovakva tenisica imati na vaš imidž.



Odličnu selekciju Vans tenisica potražite u internet dućanu i prodavaonicama Shoe Be Do!
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.