Priče o supermodelima 90-ih: Cindy Crawford, žena s najljepšim madežom na svijetu

Foto: Vogue, Cosmopolitan, Tumblr, Screenshot Video, Press Foto

"Cindy je promijenila percepciju sexy američke djevojke od klasične plavooke plavuše do zavodljive brinete koja ima mozak, šarm i profesionalne vještine na bacanje." - Michael Kors



Cindy Crawford rođena je 20.02.1966. godine u gradiću DeKalb u Illinoisu. Ima dvije sestre Chris i Danielle, a njezin brat Jeffrey umro je od leukemije sa samo 3 godine.

Lokalni fotograf zapazio je lijepu Cindy kad je bila maturantica i zamolio je da snimi fotografije za časopis DeKalb Nite Weekly što je rezultiralo njezinom prvom naslovnicom.

Pozitivne reakcije potaknule su Cindy da počne razmišljati o manekenskoj karijeri pa se sa 19 godina prijavila za natječaj "Look of the Year" koji je organizirala legendarna agencija  Elite Model Management. Osvojila je mjesto prve pratilje i potpisala ugovor sa sjedištem ove agencije u Chicagu.



U međuvremenu je Cindy, odlična učenica, maturirala i dobila školarinu za studij kemije na kojem je provela samo dio prve godine. Odlučila je poraditi na svojoj manekenskoj karijeri te je 1986. preselila u New York gdje je dobila ugovor s agencijom Elite New York i tako je krenula perspektivna karijera koja ju je lansirala u zvijezde.



Na samom početku karijere, u jednom klubu u Parizu zapazio ju je i slavni Prince koji je ljepoticu pozvao za svoj stol, no ona je glatko odbila. Razočaran, snimio je pjesmu "Cindy C" u kojoj opisuje njihov susret te pomalo pogrdno govori o mladoj manekenki koja mu je rekla "ne". Kada je snimio pjesmu 1987. nije znao da će Cindy C. jednom nešto značiti cijelom svijetu, a pjesma je kasnije izdana na albumu "The Black Album".


1988. Cindy se razodjenula za muški časopis "Playboy" te pokazala sve svoje čari, a 1989. dobila je velik posao - mjesto voditeljice u emisiji " MTV's House of Style" koju je vodila idućih 6 godina.



Svi su poludjeli za zanosnom ljepoticom s tijelom amazonke, savršenim licem, očaravajućim osmjehom, gustom kosom i zgodnim madežom iznad usne pa je snimila nevjerojatan broj naslovnica za prestižne modne časopise te nosila revije svih vodećih modnih kuća krajem 80-ih i u 90-ima.



Zajedno s ljepoticama Lindom Evangelistom, Naomi Campbell, Christy Turlington i Tatjanom Patitz, Cindy se 1990. godine pojavila u spotu Georgea Michaela "Freedom" koji je "zacementirao" njihov status supermodela.

Supermodeli, kojima su se pripisivale i Claudia Schiffer, Helena Christensen, Tyra Banks i još neke manekenke, žarile su i palile 90-ima te postale prave rock zvijezde koje su se pojavljivale u modnim i beuty kampanjama, na revijama, najvažnijim eventima i spotovima slavnih izvođača.

Cindy je bila zvijezda brojnih tv reklama i poznata kao "Pepsi cura", a snimila je i nekoliko fitness videa koji su jednostavno letjeli s polica jer su svi htjeli izgledati kao ova dugonoga brineta.


S 26 godina Cindy se udala za 42-godišnjeg glumca Richarda Gerea koji je tada bio na vrhuncu karijere, a dok je njihova veza oduševljavala jedan dio fanova, zli jezici tvrdili su kako je Cindy tu samo kako bi odvratila pozornost od glasina o Gereovoj homoseksualnosti.



Par se razveo 1995., nakon 4 godine braka, a već 1998. Cindy je uplovila u sretnu bračnu luku s bivšim manekenom i poduzetnikom Randeom Gerberom. Par ima dvoje djece, sina Presleyja i kćer Kaiau, koji su sada u tinejdžerskoj dobi. I Kaia i Presley počeli su se baviti manekenstvom, što su im omogućili geni mame supermodela.



2000. godine Cindy je službeno prekinula manekensku karijeru, no i dalje se povremeno pojavljuje u modnim kampanjama i reklamama.

Bacila se na razne projekte kao što su make-up linija, humanitarni projekti, izdavanje knjige i slično, a 2005. pokrenula je liniju namještaja i detalja za uređenje doma "Cindy Crawford Home Collection".

Premda i u 50. godini života izgleda apsolutno fantastično, ljepotica je priznala kako redovito koristi botox i kako je na tretmane kod plastičnog kirurga krenula odlaziti sa 28 godina. Ovakvu ljepotu ipak treba održavati!



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.