Proljetna čarolija koja ostavlja bez daha: Sarajevski Kaftan studio izbacio kolekciju za proljeće/ljeto 2016.

Foto: Edvin Kalić

FRANCUSKI impresionist C. Monet i njegova djela poslužili su kao inspiracija za ovu čarobnu kolekciju sarajevskog Kaftan studija.

Romantične haljine, raskošne dugačke suknje i neodoljive bluzice u fokusu su ove kolekcije, a nježne, ženstvene boje naglašavaju damske krojeve koji podsjećaju na odjeću koju su nosile holivudske sirene s velikog platna.

O Kaftan studiju:

Kafan studio je modni i dizajn studio iz Sarajeva čiji su osnivačice sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžic Adilović.

Dizajnom se profesionalno bave 14 godina, a prije 5 godina su osnovale Kaftan studio, koji se nalazi u samom centru Sarajeva.

Iza njih su brojne kolekcije, haute couture komadi, svečane haljine, ali i neke veoma zanimljive umjetničke suradnje, te   kostimografije za kazališne predstave i filmove.


 

Poznate BiH dame su upravo Kaftanove kreacije nosile i na filmskim festivalima u Cannesu, Berlinu a posebno na Sarajevo Film Festivalu.



"Ono po čemu je Kaftan studio specifičan je ručni rad po mjeri klijenta, te finoća izrade kreacija kao i potpuna posvećenost svakoj klijentici bez obzira bila to osoba iz javnog života ili dama koja
želi lijepo izgledati u svečanim ili privatnim prigodama. Klijentice Kaftan studija su žene svih starosnih dobi koje traže unikatni rad po njihovoj mjeri te kvalitetu prije svega. Slogan Kaftan studija je: KAFTAN STUDIO - _MJESTO GDJE JE SVAKA ŽENA VIP_ - s razlogom jer kod njih svi
klijenti imaju isti VIP tretman.", kažu glasnogovornici ovog branda.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.