Provjerite jeste li i vi #ŠEFICA

Foto: Promo

SOPHIA Amoruso osnivačica je jednog od najutjecajnijih modnih brendova – Nasty Gal. Ali što je taj brend? Nasty Gal je zapravo reakcija na haute couture modnu industriju i propagira određeni lifestyle. Lako je biti u modi kada se odijevate u Chanel, nosite Prada cipele ili Louis Vuitton torbicu. A gdje je tu osobni stil? Gdje ste „vi“? Što vas razlikuje od ostalih – u izričaju i u načinu odijevanja? Upravo tu se nalazi tajna uspjeha Nasty Gala i Sophie Amoruso. Nasty Gal je popularnost stekao izrazito individualnim pristupom modi koji odiše vrhunski stiliziranom improvizacijom i buntom. Svaka generacija ima svoj temeljni stil, a Nasty Gal inspirira milijune modernih djevojaka i žena širom svijeta.  Za stvaranje tako jakog brenda morate biti #ŠEFICA. Ako želite biti #ŠEFICA u modnom i svim drugim područjima života, trebale biste (barem djelomično) imati ove karakteristike:


1. Stav "nije me briga"

Hipsterski pokret već godinama pokušava usavršiti stav „svaki dan stojim pred ogledalom nekoliko sati samo da bih izgledala kao da mi nije stalo“. To, ipak, uspijeva samo uz veliki trud i veliku dozu samospoznaje o tome tko jeste. Sophia Amoruso u mlađim danima nije brijala noge i slušala je, između ostalog, punk! Kako je postala modna ikona?



2. Nepoštivanje postojećih normi

Jeste li jedna od mnogih? Kako se razlikujete od mase? Lako je slijediti trendove, ali uspijevaju samo one koje ih stvaraju. Nema ništa loše u kopiranju slavnih (ili zgodnih prolaznica kojima smo zavidne), ali da biste postale #ŠEFICE, morate stvarati svoju vlastitu ikonu.

3. Izražena osobnost

Kada uđete u prostoriju, privlačite li pozornost na sebe? Je li drugima važno što mislite? Morate biti magnet za poglede, neovisno o tome kako ste odjevene. Odjeća nije sve, to znamo, ali unatoč tome zaboravljamo da je stil ono što mi jesmo i to mora biti jasno svima koji nas pogledaju. Ove se godine nose špagerice? A da? Ja ću obući ono što mi se taj dan nosi i izgledati savršeno.

4. Smisao za modu

Da parafraziramo jednog francuskog kralja: „Moda, to sam ja.“ Ako nosite ono što se vama sviđa, mnogi ljudi će vam reći da možda baš taj odjevni komad ili torbica nije sad in. Umjesto da se zapitkujete je li to stvarno tako, sjetite se da ste upravo vi osoba koja kreira modu. Ako ste ustrajni u svom stilu, za nekoliko godina ili mjeseci, drugi će se odijevati kao vi.



5. Nesalomljiva volja

Ako vas nečija kritika može dotući i pokolebati, na pogrešnom ste putu. Da biste postale #ŠEFICE i bile svoj vlastiti brend, morate imati neuništivo samopouzdanje. Naravno, ono dolazi nakon puno uspona i padova, ali baš zato je na kraju čvrsto i sjajno poput daleke zvijezde. Neka se ta zvijezda spusti na zemlju u vašem obliku.

6. Netflix mora snimiti seriju po vašem životu

Ovo je jasno samo po sebi. Ako ste #ŠEFICA, uskoro će vas kontaktirati netko iz filmske industrije. Na vama je samo da postavite uvjete.

Sve o tome kako postati #ŠEFICA, pročitajte u knjizi Sophie Amoruso, koja vas čeka u lipanjskom izdanju Beauty Boxa!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.