Radite li to uopće? Evo koliko često biste trebale čistiti peglu za kosu

DO sada ste već trebale naučiti da je za lijepu i zdravu kosu potrebno redovito prati češljeve i četke koje koristite, no postoji još jedan alat za kosu koji mnoge od vas koriste svakodnevno, a sumnjamo da ga većina čisti.

Riječ je o pegli za kosu, ali i drugim električnim uređajima za stiliziranje koje je također potrebno redovito čistiti jer se na njima nagomilavaju slojevi proizvoda za stiliziranje, prirodnih masnoća s kose, a samim time i prljavština koja se korištenjem prenosi na vlasi.

Stručnjakinja za kosu Jo Robertson za britanski Glamour upozorila na taj propust i otkrila koliko često biste trebali čistiti peglu i slične aparate za stiliziranje kose.

"Peglu ćete najlakše očistiti baby maramicama, a poslužit će vam i mekani vlažni ručnik. Nikako je nemojte uranjati u vodu", objasnila je Robertson koja preporučuje da to ponovite svako tri mjeseca ili češće. Još jedan koristan savjet koji je dala pomoći će vam u sprječavanju prijevremenog kvarenja pegle.

"Kada završite sa stiliziranjem kose, peglu ostavite da se ohladi pa je pospremite bez omatanja kabela oko nje. Tu naviku imaju mnoge žene, no kabel se tako puno brže uništi", upozorila je Jo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.