Rihanna osvanula na naslovnici Voguea i ponovno se upisala u modnu povijest

Foto: EPA-EFE, Cover Images, Instagram

PJEVAČICA, glumica, beauty mogulica, trendseterica i velika humanitarka Rihanna zvijezda je svibanjskog izdanja britanskog Voguea, koji će prvi put u povijesti biti u potpunosti objavljen i online.

Barbadoška ljepotica za časopis je snimila dvije naslovnice, a zbog jednog modnog dodatka koji nosi na njima časopis se iz još jednog razloga upisao u povijest, baš kao i ona sama.

Radi se o takozvanom duragu, odnosno marami koja se veže oko glave i koja je, iz nimalo lijepih razloga, postala simbol crnačke kulture.

Naime, njega su prve nosile ropkinje i to ne svojim izborom ni iz praktičnih razloga, nego kako bi se suzbila njihova prirodna ljepota i naglasio ponizni status radnica, piše Vogue.

S vremenom je to značenje palo u zaborav i ovakve marame se danas povezuju s brojnim slavnim Afroamerikancima koji su ih nosili, opjevali, naslikali... S ulica su se preselile i na modne piste, a sada i, prvi put u povijesti, na naslovnicu jednog od najpoznatijih modnih časopisa i to na Rihanninoj glavi.

Pjevačici, s druge strane, ovo nije prvi put da nosi ovaj modni dodatak, a sigurno mnogi od vas pamte njezin kristalni durag koji je nosila uz potpuno prozirnu haljinu na dodjeli modnih nagrada CFDA 2014. godine.

A Rihanni ovo nije ni prvi put da se upisala u modnu povijest. U svibnju prošle godine potpisala je suradnju s najvećim svjetskim modnim koncernom Luis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), u sklopu kojeg je lansirala svoj luksuzni modni brend Fenty Maison te tako postala prva Afroamerikanka na čelu brenda u sklopu ovog modnog koncerna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.