Rouge preporuka: Klasik horora u novom ruhu

DOBRA priča strave i užasa poznaje se po količini straha koju će izazvati u svakoj novoj generaciji čitatelja. Da biste postali klasik horora morate dotaknuti onu žicu u ljudima koja je nepromjenjiva, ući u područje u kojem se odrasla osoba pretvara u ustrašeno dijete. Među autorima koji ovo vrlo dobro razumiju ističe se veliki Stephen King koji je osamdesetih napisao nekoliko knjiga koje ne prestaju oduševljavati. Jedna od njih je svakako "Groblje kućnih ljubimaca", a novost je da roman uskoro dobiva svoje osvježeno - i dugoočekivano - izdanje.

Kako bismo vas pripremili za (ne)zdravu dozu terora koju ćete iskusiti čitajući taj roman, premijerno vam predstavljamo naslovnicu knjige.

"Prihvativši posao na lokalnom sveučilištu, liječnik Louis Creed sa svojom se suprugom Rachel i njihovo dvoje djece iz bučnog i vjetrovitog Chicaga seli u ruralni Maine, američku saveznu državu dobro poznatu kao poprište radnji gotovo svih romana Stephena Kinga. Velika starinska kuća koju odabiru kao svoj novi dom čini se kao idealno mjesto za življenje, a idilu upotpunjuje velika livada i bogata zelena šuma koja ju okružuje. No u istoj toj šumi skriva se mračna tajna koja će im živote nepovratno promijeniti. Kad, naime, otkriju lokalno groblje kućnih ljubimaca, idilični životi obitelji Creed počnu se raspadati..."

Imate li još uvijek sumnji, pročitajte što je sam autor rekao o romanu: "Kad me pitaju (a često me to pitaju) za koju od svojih knjiga smatram da najviše zastrašuje, odgovaram brzo i bez razmišljanja: 'Groblje kućnih ljubimaca.' Možda to nije knjiga koja najviše zastrašuje čitatelje, no ono što nas plaši, kao i ono što nas nasmijava, razlikuje se od čovjeka do čovjeka. Sve što znam je da sam 'Groblje kućnih ljubimaca' gurnuo u ladicu, misleći kako sam napokon pretjerao."

Možda je još malo prerano za prognoze, no čini se da će ovogodišnja Noć vještica biti opaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.