Rouge preporuka za vikend: Žestoki triler o policajkama u potrazi za istinom

Foto:

ŠTO učiniti kada vam je muž ubijen, a dijete oteto?
 

Lisa Gardner autorica je mnogih bestselera, a ovo joj je prvi roman na našem jeziku. Popularna u žanru kvalitetnog trilera svugdje u svijetu, autorica nam u #Boli“ predstavlja genijalnu i beskompromisnu detektivku D.D. Warren. Iako nije prva knjiga u serijalu, ovaj nas roman odlično upoznaje sa svim likovima jer se događa na prekretnici pa sve na neki način kreće ispočetka.

Zločin koji je odmah riješen. Ili nije?


Tessa Leoni izvrsna je policajka: savjesna i vrijedna. No ipak se uplete u užasan zločin. Pronađu je pretučenu u njezinu domu, suprug joj je ubijen, a kći nestala. Sve upućuje na to da je ubojstvo počinila ona, zbog navodnog nasilja u obitelji. Kako Tessa vrlo dobro poznaje policijske procedure, lako joj je manipulirati činjenicama te završava kao glavni osumnjičenik. Slučaj preuzima detektivka Warren, poznata po svojem opakom karakteru i istinskom osjećaju za pravdu. Sve se čini vrlo jasnim, ali gdje je dijete? I zašto ju je pretukao suprug blagog karaktera?


 
Korupcija, ta prekrasna korupcija

Nakon što detektivka Warren posumnja da tu nešto (ništa?) nije kako treba, Tessa joj, svojim iskazima i ponašanjem, ne dopušta pomisliti da je možda ipak nedužna. I tu počinje borba volja tih dviju žena, koje su obje vrlo emocionalne i žestoke. Čak i ako nije kriva za ubojstvo muža, zašto bi Tessa to skrivala? Naravno, uskoro saznajemo da je riječ o korupciji na visokim razinama policije. A znamo kamo to vodi. Ljudi lažu, skrivaju, čine užasne stvari, a nerijetko su žrtve obični i ispravni ljudi. Čak i policajci.

 
Lovac postaje lovina


Ovo je triler u kojem simultano pratimo obje žene kako se bore jedna protiv druge, ali i same sa sobom. Emocije su otpočetka na vrhuncu: policajka mora pronaći dijete bez obzira na posljedice, a detektivka mora saznati istinu. Nažalost, te dvije stvari se dobrim dijelom romana ne podudaraju. Kako bi pronašla dijete policajka mora lagati, bježati i raditi vrlo nezakonite stvari. I dok majka lovi otmičara svog djeteta, zakon proganja nju.
"Bol“ je vrlo zanimljiv i napet primjer trilera u kojem se odmetnik bori za pravdu, naizgled protiv zakona. Tko će prvi uspjeti u svojoj nakani? Lovac koji lovi otmičara ili lovac koji lovi tog lovca? Iznimna knjiga, i drago nam je da su se izdavači odlučili na prijevod. Očekujemo brojne nastavke napetih istraživanja detektivke Warren. Uživajte! (Stilus, 99,00 kn)
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.