Sedam stvari koje trebate znati prije kupovine bralette grudnjaka

Foto: Instagram

MEKANI grudnjaci bez žice i spužve idealan su izbor za toplije dane.
 
S porastom popularnosti trenda sportske elegancije, iz modnog vidika polako, ali sigurno nestaju push-up i ostali neudobni modeli grudnjaka te ih sve više zamjenjuje jedan posve sladak i udoban – bralette.
 
Ovi jednostavni grudnjaci dolaze u različitim stilovima i modelima, od čipkanih ili pamučnih, do sportskih. Osim svrhe udobnosti, žene ga furaju i kao topiće – idealne za noćne provode ili ljetne dnevne kombinacije. Prije nego što se uputite u kupovinu vaših novih favorita, donosimo vam 7  savjeta za odabir idealnog bralette grudnjaka,  kako ne biste pogriješili.
 
Mjere bralette grudnjaka različite su od mjera za klasične grudnjake
 
Kada kupujete grudnjake, nudi se širok izbor u odabiru idealne veličine. Za određivanje osnovne veličine, mjerimo opseg prsa. Većina brendova donjeg rublja koristi britanske mjerne jedinice, a to su općepoznata slova (AA,A,B,C,D..). Kod bralette grudnjaka toga baš i nema. Uglavnom se mjere u brojkama kao što su 2, 4, 6, 8 ili u veličinama koje nalazimo na majicama: S-small, M-medium, L-large. Zbog ovakvih stvari, teže je odabrati željenu veličinu. Postoji mogućnost da niti ne nađete točno svoju veličinu, već si odaberete nešto između. Žene s većim poprsjem mogu osjećati nelagodu s bralette grudnjakom jer nisu dovoljno veliki za njihovo prikladno prekrivanje.
 
Žene s većim grudima mogu imati poteškoće s nedostatkom podrške
 
Bralette obično imaju tanke naramenice, nemaju žice i nemaju formiranu košaricu, što znači da jedina stvar koja drži vaše grudi tanka tkanina. Prije nego što se odlučite kupiti grudnjak, dajte si vremena u garderobi, obratite pozornost na kretanje vaših grudi dok se vi krećete. Isto tako, uzmite u obzir i svoj stil života, ako ste netko tko je većinu vremena u pokretu i šetnjama, bralette vaše grudi može učiniti pomalo živahnima.
 
Budite spremne na prozirnost bralette grudnjaka
 
Bralette grudnjaci su napravljeni od tankih materijala kao što su čipka, pamuk, saten, svila i slično. Ako ste se navikle nositi dobro postavljene grudnjake, tanki materijali bralette grudnjaka mogli bi naglasiti vaše bradavice. Naravno da nema ništa loše u tome! Jedini problem je što se neke žene osjećaju samouvjerene u otkrivanju bradavica i grudi, dok druge zaziru od toga. Morate odlučiti pod koju skupinu vi spadate. Isto tako, imajte u glavi mogućnost nošenja bralette grudnjaka uz nekakvu fora majicu preko, primjerice prozirnu ili mrežastu. Tako ćete izgledati cool i osjećati se ugodno.
 
Osjećat ćete se kao da ne nosite ništa na sebi
 
Ovo ide u kompletu s prije navedenim – otkrivanjem bradavica. Bralette su jako lagani i prozračni, što s jedne strane dovodi do ugode, a s druge do osjećaja pretjerane izloženosti. Ako ste previše svjesni tog problema, pokušajte si dati vremena. Par dana nosite bralette i vidite osjećate li se opuštenije ili ipak ne. 
 
U većini slučajeva bralette nemaju kopče
 
Obični grudnjaci stvaraju problem jer im je dio gdje se kopčaju krut, tvrd i iritantan. S bralette nemamo takvih problema. Uglavnom su napravljeni od elastina, pa ih je potrebno oblačiti preko glave. Neke ljude to iznimno smeta jer nije baš najpraktičnije. Zabilježite si to, ako vaš bralette nema kopču kao obični grudnjak, budite spremni za izdvajanje novca na novi. Razlog? Rastezanje elastina nastalog oblačenjem i svlačenjem.
 
Cijene običnog grudnjaka i bralette su iste
 
Ako se nadate uštedi novca kupovinom bralette grudnjaka umjesto običnog, varate se. Bralette grudnjaci se mogu naći u nešto jeftinijoj varijanti od običnog grudnjaka, ali na kraju nećete uštedjeti puno, svega par kuna. Štoviše, postoji mogućnost većeg troška kupovinom bralette grudnjaka jer će vam se brže rastegnuti od običnog.
 
Postoji nekoliko različitih varijanti bralette grudnjaka 
 
Širok je izbor slatkih prozračnih grudnjaka, sigurno ćete si naći neki po mjeri. Kao što je spomenuto, postoje bralette grudnjaci sa zatvaračima, čak postoje i postavljene verzije. Bitno je isto tako znati razliku između funkcionalnog grudnjaka i onog koji služi kao top/majica. 
 
Uz ove korake vjerujemo da ćete si pronaći ono što vam odgovara.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.