Slijedi svoje snove, a tuđe ostavi po strani!

DOBRO, koliko je tebi godina? Čime se misliš baviti u životu? Kad ćeš više završiti taj fakultet? Imaš dečka? Mislite li se vi ikada vjenčati? Ne znaš kuhati?!  A kad ćeš roditi? A druga beba?

Koliko puta smo pregrizle jezik i nismo odgovorile na takva pitanja onako kako bi to stvarno htjele i kako stvarno osjećamo!? Svakodnevno se susrećemo sa pritiscima društva svuda oko nas. Više nije dovoljno biti neovisna i uspješna, već moramo i izgledati kao supermodeli i biti u trendu sa svim novostima. A, ako nemamo dečka, ne mislimo se udati ili još uvijek nemamo dijete, sigurno nešto nije u redu s nama. Očekuje se da u sve mlađoj dobi steknemo zavidnu naobrazbu, izgradimo karijeru i emotivne veze. Isto tako, nameće nam se borba i u poslovnom svijetu. Pa i ako nismo borben i nametljiv tip, morat ćemo se tome naučiti bar u jednoj mjeri. Zato često moramo raditi puno bolje i više od naših muških kolega, a u većini slučajeva smo za isti posao lošije plaćene. I sve to kako bi se dokazale.

Nitko ne želi komplekse

Drugim riječima, ako ne činimo sve ono što nam društvo nameće ili što se očekuje od nas, i ako ikako istupamo iz tog kalupa, postavlja se pitanje: zašto? Kao da nije dovoljno valjan odgovor da želimo nešto drugačije i da smo u stanju sami odlučivati o svojoj sudbini. Zato se često trudimo udovoljiti svima. A, ako se nađemo pred zidom i u nemogućnosti da ispunimo očekivanja drugih i ostvarimo idealnu harmoniju u svakom aspektu svog života, smatramo to vlastitim neuspjehom. Iz tog nezadovoljstva si stvaramo komplekse. Pobjeći od tog nezadovoljstva i stresa možemo samo ako pokažemo i sebi i drugima da smo sretnije kad slijedimo svoj put i trčimo za ostvarenjem vlastitih snova.

Ostvari svoje snove onako kako ti to želiš


Mnogi očito još uvijek nisu svjesni činjenice da ne težimo svi za istim stvarima u životu i ne shvaćaju da ništa dobro ne može proizići iz prisiljavanja nekoga da studira, promijeni posao ili naviku. Iako je lakše ustrajati u bilo čemu kada imamo potporu, bitno je da ostanemo vjerne sebi. Jer u svakom aspektu svog života kad-tad nađemo nekog sličnog sebi, svog istomišljenika ili istomišljenicu uz koju će sve biti lakše i koja će nam ako treba biti podrška. Zato, kada odlučimo slijediti vlastite snove i ciljeve u životu, lakše ćemo savladati sve prepreke i izazove. Time ćemo ujedno dokazati svima kako nećemo prihvatiti ništa nametnuto što ne želimo, i koliko smo sretne što slijedimo svoj put. Zadovoljstvom da živimo život kakav želimo i volimo, moći ćemo dokazati svima koliko su bili u krivu. Nemamo svi iste želje i snove, a kada to mnogi shvate moći će se pomiriti sa sobom i sa svijetom.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.