Šminkerica slavnih tvrdi da jedino ovaj make-up proizvod trebate imati u torbici

Foto: Instagram

ČINJENICA je da smo svi uvijek u žurbi. Između dugog radnog dana, brojnih obiteljskih obveza, sastanaka i druženja s prijateljima ponekad vam ne preostaje previše vremena za brigu o make-upu. Zato ujutro brzinski nabacite malo pudera i maskare, a u posebnim prilikama možda i rumenilo. Nakon toga najčešće zaboravite na make-up i nadate se da će preživjeti vaš užurban tempo života.

Upravo zato vizažistica slavnih, Morgane Martini tvrdi kako bi u svojoj torbici uvijek trebali imati mjesta za jedan kozmetički proizvod. I to ne bilo koji. Ako ste pomislili kako je sigurno riječ o puderu u kamenu ili eventualno ružu, prevarili ste se. Naime, prema njenim riječima osnova svakog postojanog make-upa je kvalitetan korektor.

Čak i ako vaš make up krene "bježati" s lica, uvijek možete popraviti situaciju uz nekoliko poteza ovim "make-up čarobnjakom".

No, Martini predlaže da odaberete isključivo kremaste korektore koji imaju veću moć prikrivanja pa će lako sakriti podočnjake, ali i crvenilo lica. Osim toga, Morgane je dala i nekoliko savjeta o nanošenju korektora:

1. Nanesite ga prstima

"Tako se najbolje možete poigrati njegovom teksturom te dobiti veću ili manju pokrivnu moć", objasnila je vizažistica. Također, tako će korektor izgledati potpuno prirodno na vašem licu.

2. Nanesite ga u tankom sloju

"Najveća pogreška prilikom korištenja make-upa je što ga ljudi nanesu previše pa se bore s njim. Radije ga na početku stavite vrlo malo, a potom nanesite dodatan sloj ako je to potrebno", kaže Morgane.

3. Hidratizacija je bitna

Baš kao i za puder, vašu kožu trebate pripremiti i za korektor. Ako ga aplicirate na suhu kožu on će upiti svu vlagu iz nje i isušiti je.

4. Koristite ga za konturiranje

Korištenjem korektora u dvije nijanse za konturiranje dobit ćete najprirodniji rezultat zbog njihove iste teksture.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.