Stalno se svađate s partnerom? Poboljšajte komunikaciju uz ove savjete

Foto: YouTube screenshot

DOBRA komunikacija je ključ uspjeha svake veze. 

Iako se pretjerana ljubomora i prevara često navode kao glavni uzročnici za prekid veze, loša komunikacija ipak prednjači. 

Ako i vi teško pronalazite zajednički jezik s partnerom i već vam je dosta svakodnevnog svađanja, pokušajte primijeniti sljedeće savjete koji će osnažiti i poboljšati međusobnu komunikaciju. 

Slušajte svoju intuiciju

Ako vam nešto govori da se vaš partner ne ponaša kao inače iako ništa ne spominje, on vjerojatno vidi nešto što vi ne vidite. Smirenim tonom ga pitajte jeste li ga vi nečim uzrujali te ima li neki problem. Svakoj je osobi ponekad potreban ispušni ventil i možda baš zbog vašeg pitanja "olakša dušu" i otkrije što ga muči. 

Podsjetite se da nisu svi ljudi isti

Dapače, svi su vrlo različiti i ono što je možda za vas minimalan trud, za nekoga je maksimalan. Počnite cijeniti sitnice kojima vam partner poručuje da vas voli i da mu je stalo jer ćete jedino tako doći i na višu razinu na kojoj će početi činiti neke veće stvari za vas koje vi možda željno iščekujete. 

Ne zanemarujte moć humora

Kada je situacija napeta i kada vidite da vaše prepiranje ne vodi ničemu, pokušajte, na suptilan način, ubaciti malo humora da smirite tenzije i opustite i sebe i partnera. Ipak, ako tema svađe to ne dopušta, nemojte forsirati. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.