Stilski trikovi za svaki džep: Osvježite garderobu bez ijedne potrošene kune

Foto: Instagram

NAKON izdašnih blagdanskih kupovina, budžet za novu garderobu gotovo je nepostojeći. 

Ipak, sam pogled na ormar rastužuje nas jer nam se više ništa ne sviđa i jednostavno nam je dosadila sva odjeća koju posjedujemo. No, i za ovaj problem postoji rješenje! Ekipa časopisa Elle upitala je nekoliko vrlo uspješnih dama iz modne industrije kako su osvježavale svoju garderobu čak i kada za to nisu imale novaca. 

1. Organizirajte prijateljski buvljak

Jedna od osnivačica Liberty Fairs Trade Showa Sharifa Murdock otkrila je da i dalje s prijateljicama organizira buvljake zatvorenog tipa koji su zapravo druženja na kojima svako donese odjeću koju više ne želi nositi i onda međusobno razmijene stvari. Iako joj sada to nije potrebno kako bi imala novi komad odjeće, Sharifa tvrdi da joj je to draga tradicija iz mlađih dana i odličan način da provede vrijeme s prijateljicama. 

2. Zavirite u majčin ormar

Retro odjeća i modni dodaci trenutno su na vrhu liste gorućih trendova. Zašto biste, stoga, kupovale odjeću načinjenu po uzoru na neke komade iz prošlog milenija kada možete imati izvorne komade. Morgane Sézalory, osnivačica Sézanea, otkrila je kako je ovo nekoć bio njezin omiljen način za "šoping", ali kako i sada tu i tamo zaviri među majčine "dragulje iz prošlosti". 

3. Očistite ormar 

Sve što niste nosile godinu dana donirajte ili prodajte. Tako ćete doći do nekih zaboravljenih komada koji skupljaju prašinu na dnu ormara, a zapravo vam odlično stoje, ali i zaraditi koju kunu za neku novu krpicu ili modni dodatak. Ovaj trik s Ellom je podijelila Olivia Perez, osnivačica Friend of a Frienda. 

4. Kupite modni dodatak koji će transformirati svaki outfit

Nakon što ste prodale krpice koje više ne želite nositi, vrijeme je da se počastite jednim modnim dodatkom koji će dati novi izgled svakom vašem outfitu. Modna direktorica Shopbopa Caroline Maguire savjetuje da to bude ili nova torbica ili novi remen. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.