Strahujete da vaša ljubav neće preživjeti daljinu i karantenu? Ovi savjeti će pomoći

Foto: 123RF

COVID-19 promijenio je gotovo svaki aspekt našeg života - uključujući i naše ljubavne živote. Prije šest tjedana vi i vaš partner ste odlazili na večere i planirali ljetni odmor, a danas, dok ste odvojeni zbog karantene, odjednom prolazite kroz sve izazove veze na daljinu. Osim toga, nemate pojma kada ćete se idući put vidjeti.

No, ne mora sve biti tako crno.

Prema seksualnoj terapeutkinji dr. Sc. Nan Wise, autorici djela Zašto je dobar seks bitan, "ne biti u istom fizičkom prostoru i potreba za kreativnošću kako biste komunicirali i povezali se, odličan je način za ponovno buđenje vaše veze".

Ako ne znate kako održati, ili čak poboljšati, vaš ljubavni odnos dok ste primorani biti u karanteni, stručnjaci imaju nekoliko dobrih savjeta:

1. Svakodnevno odvojite vrijeme kako biste se fokusirali jedno na drugo

Odvojite vrijeme svakog dana kako biste se koncentrirali samo jedno na drugo, bez ikakvih aplikacija, uređaja, kućnih poslova ili drugih obaveza koje bi vas ometale.

"Uvijek možemo saznati nove stvari o sebi i jedni o drugima, bez obzira koliko dugo bili zajedno, istinski pazeći da slušamo što naš partner govori", kaže Wise koja smatra kako svi mogu iskoristiti ovu situaciju da istinski nauče slušati što im drugi govore.

2. Neka udaljenost ne bude opravdanje za izbjegavanje spojeva

Možda zvuči primamljivo cijele dane provoditi u pidžami, ali Wise predlaže da ne zaboravite na klasične odlaske na romantične večere i spojeve. Naravno, to uključuje dotjerivanje.

"Lijepo se odjenite za svog partnera i zavodite ga", savjetuje Wise koja smatra da činjenica da ne možete fizički biti blizu partneru ustvari može stvoriti uzbudljivu romantičnu napetost. Također, može poslužiti kao predigra.

3. Iskoristite virtualne mogućnosti

Nema razloga da svoju komunikaciju ograničite samo na razgovor. Virtualnim putem možete raditi i brojne druge aktivnosti koje oboje volite - bilo da se radi o satu vježbanja, skiciranju, kuhanju istog obroka ili gledanju filma. Sve to će vam pomoći da se osjećate bliskijima.

4. Organizirajte virtualno druženje sa zajedničkim prijateljima

Ne morate se družiti samo jedno s drugim da biste kvalitetno provodili vrijeme. Monotoniju možete razbiti i organiziranim druženjem sa zajedničkim prijateljima.

5. Nemojte skrivati emocije

Uz toliko stresnih vijesti svakog dana, možda ćete biti skloniji skrivanju emocija, zabrinutosti i tuge, ali to se ne preporučuje ako ne želite "eksplodirati".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.