Stručnjak otkriva: Zašto Latinoamerikanke nikad ne stare?

Foto: Instagram, Tumblr

GOTOVO je nevjerojatno shvatiti da Eva Longoria ima 40 godina, Eva Mendes 41, Sofia Vergara 43, a Jennifer Lopez 46.

Premda je jasno kako ove ljepotice itekako brinu o svom izgledu, njihova lica nisu nepokretna od silnih količina botoxa, već izgledaju kao da su prirodno glatka i mlada, a tijela nisu puna silikona i tretirana liposukcijama već vitka i zategnuta.

Usudili bi se reći da ove slavne cure izgledaju sve bolje što su starije, a tako je nastala i ova popularna internet fora.



Kako bi doznali zašto je koža sexy Latina tako lijepa, portal Lipstick popričao je sa dermatologinjom Alicijom Barbom, koja radi u Miamiju, a podrijetlom je iz Mexica.

Alicija tvrdi kako i njihova koža, baš poput kože svih drugih žena, može ostariti ako ju zapuste i odaju se načinu života koji će ubrzati starenje. Tu misli na pušenje, izbjegavanje kreme za sunčanje, pretjerivanje s alkoholom i lošu preranu.

Ipak, priznaje kako koža Latinoamerikanki ima svoje prednosti koje je raščlanila ovako:

1. Žene ovog podrijetla dobivaju manje ekspresivnih bora između obrva, oko očiju i na čelu.

2. Tamnija koža ih štiti te na njoj nastaje manje oštećenja od sunca.

3. Masni tip kože sporije stari.

Poznato je da masna koža sa sobom donosi mnogo problema, ali isto tako ljepše stari i s godinama često izgleda bolje od suhe jer nije sklona borama.


Naravno, tu je i činjenica da Latinoamerikanke imaju izražen smisao za ponos i vole se dotjerivati pa paze na svoje lice i figuru.

Sofia Vergara priznala je da je poprilično staromodna kada su preparati za njegu kože u pitanju te da već godinama koristi iste preparate i ne voli isprobavati nove stvari.

To je odlično jer je dosljednost u njezi ključ dobrog izgleda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.