Supermoći za koje nisi znala da ih tvoja vagina ima

Foto: Ultimo

OVE stvari moraš znati o njoj.

1. Ona može promijeniti boju
 
Tijekom seksualnog uzbuđenja ili trudnoće, protok krvi u genitalije može rezultirati i time da vagina promijeni boju. Za vrijeme menopauze i gubitka estrogena, također dolazi do takve promjene. No, to je sasvim normalno te se ne trebaš brinuti.
 
2. Ona može postati veća
 
Kada dođe vrijeme akcije, puno krvi teče prema dolje te krvne žile u vagini postaju proširene. Drugim riječima, što si više napaljena, to tvoja vagina postaje veća.
 
3. Ona može postati jača
 
Postoje vježbe kojima ju možeš ojačati, koje su poznatije kao Kegelove vježbe. No, znanstvenici ističu i sljedeće stvari, koje možeš činiti, kako bi tvoja vagina bila jača: smanjenje unosa kofeina, prestanak zasićivanja svog tijela s previše vode te trening vlastitog mjehura, za duže pauze između odlazaka na WC.
 
4. Ona se sama štiti
 
Tvoja vagina nije beskonačna pa nema šanse da se neki vanjski predmet, kao npr. kondom, tampon i slično, izgubi u njoj. Vagina se spaja na maternicu, a cerviks djeluje kao barijera. Vrlo je teško za bilo što da prođe kroz mali otvor koji je tamo, osim naravno spermija.
 
5. Ona može pričati s tobom
 
Naravno, ne doslovno. No, kada postoji neki problem, ona će ti to signalizirati, a tu ju samo moraš pažljivo slušati, odnosno znati primijetiti bilo što drugačije nego inače.
 
6. Ona se sama čisti
 
Oči i vagina su jedini organi koji se čiste sami. To ne znači da ju nije potrebno prati, već da se preporučuje pranje s vodom ili posebnim intimnim gelovima. Također, moraš znati da kod čišćenja, vagina izlučuje tekućinu koja nije uvijek ista, odnosno ona može biti različitih boja, ovisno o tome u kojem se dijelu menstrualnog ciklusa žena nalazi.
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.