Taština je kuja: Žene ne vole kupovati od lijepih prodavačica

PREKRASNE krpice s kojih ne možeš skinuti pogled postaju mnogo manje privlačne ako kraj tebe stoji zgodna djevojka koja razmišlja o istom odjevnom predmetu kao i ti, kažu istraživanja.

Ovo se posebno odnosi na dobro odjevene prodavačice, koje prema stručnjacima nipošto ne bi smjele izgledati bolje od potencijalnih kupaca, jer će se djevojka teže odlučiti za kupovinu nekog odjevnog predmeta ako vidi mnogo zgodniju prodavačicu u istom odjevnom predmetu. Kako izvještava portal Nerve.com, na snazi su taština i povećana doza samokritike, jer njena savršena linija pokazuje kako bi komad trebao izgledati, pa usporedba sa onim kako izgleda na nama može biti razočaravajuća.

No, funkcionira i obrnuto, pa će manje atraktivna djevojka koja pored nas razmišlja o odlasku u kabinu za isprobavanje sa nekim odjevnim predmetom učiniti taj predmet mnogo zanimljivijim, jer će naš natjecateljski duh aktivirati želju za pokazivanjem vlastitih prednosti.

Zaključak je dakle, sljedeći: prodavačice bi trebale djelovati neatraktivno, kako bismo se osjećale bolje, a dućani bi uz nekoliko plaćenih statistica većih proporcija mogli povećati svoje profite, jer će nas njihova pojava tjerati da im pokažemo kako se nešto stvarno nosi. Čudna je ta taština, zar ne?

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.