Treća večer Fashion.hr-a: Damski look ponovno je u modi


SINOĆ se na Zagrebačkom velesajmu održala treća večer Fashion.hr-a, na kojoj su slavna domaća modna imena pokazala svoje nove kolekcije za iduću jesen i zimu. Po svemu sudeći, damski izgled i pripijene siluete vratile su se u modu, a za razliku od stranih kreatora koji su za iduću jesen predložili tmurne boje, domaći modni kreatori i za hladne dane pripremili su žarke boje i cvjetne dezene.


Branka Donassy


Posljednju večer modne manifestacije Fashion.hr otvorila  je Branka Donassy koja je pokazala kako se muška odijela i frakovi bez problema mogu transformirati u ženstvene komade koji istovremeno djeluju odvažno i tajnovito. Kolekciju za sezonu jesen/zima 2012./2013., Branka Donassy bazirala je na kaputima s neobičnim detaljima i prorezima  te  bolero-jaknicama od tvida i vune, košuljama s voluminoznim ili pak ukrašenim ovratnicima,dugačkim haljinama koje prate ženstvenu siluetu. Za svoje kreacije odabrala je prave zimske boje: sivu, crnu, smeđu te boju cigle i plavu s kojom je razbila monotonost i cijeloj kolekciji dala dašak vedrine.

Ivica Klarić

Muške ljubitelje mode zasigurno je razveselila kolekcija Ivice Klarića u kojoj se može pronaći ponešto za svaki tip muškarca jer spaja eleganciju i ležernost. Košulje je upotpunio crnim detaljima, kožnim obrubima, a kombinacijom leptir-mašne i kravate u jednom cijelu kolekciju podigao je na jednu posve drugu razinu. Ovratnike kaputa, sakoa i prsluka IK studio odlučio je "začiniti" zakovicama, a stražnji dio nekoliko kraćih kaputa ukrasiti lepezom od tila.

eNVy Room


Modni dvojac, Vjeko Franetović  i Nikica Ivančević, koji se kriju pod imenom eNVy room predstavio je jednu od najzanimljivijih kolekcija upravo zbog raznih stilova i boja koje su vješto ukomponirali u svoje specifične, ženstvene kreacije.  Na početku revije pokazali su košulje, suknje i haljine sive podloge s cvjetnim uzorkom u smaragdno zelenoj, crvenoj i bež boji, a kasnije su predstavili i nekoliko modela koji podsjećaju na klasični Herve Ledger stil haljina kombinirajući zelenu, crvenu i bijelu boju. Na svim modelima istaknuli su detalje koji ističu ženstvenost kao što su uski struk, neizostavni trend asimetričnih lepršavih haljina, V izrez, te sjajne zlatne mašnice koje su manekenke nosile oko vrata, no nisu zaboravili ni na lagani crop koji otkriva gornji dio trbuha. Zatim su predstavili i nekoliko dugačkih haljina s velikim prorezom i otvorenim leđima u kojima su se poigravali materijalima i oblicima rukava, a reviju su završili nizom bijelih dugačkih haljina sa zlatnim detaljima i paperjastim, prozirnim materijalima u kojima bi se žene trebale osjećati poput samih rimskih božica.

Robert Sever


HERA by Sever - Robert Sever odlučio se na tešku kožu u zeleno - crnoj kombinaciji koja je krasila haljine njegovih manekenki s jednim zanimljivim sado mazo efektom usklađenim čak i s glazbom. Naime, predstavio je liniju muških i ženskih torbi, od boja su se pojavile zelena, narančasta, plavo-ljubičasta, ali i neobični uzorci. Od velikih, malih, šarenih, pa sve do glomaznih ručnih putnih torbi, vjerujemo da je svaka pripadnica ljepšeg spola odabrala barem jedan model za sebe, a za muškarce smo mogli vidjeti još i zanimljive oblike, ali i dezene ruksaka.

Ivica Skoko

Ivica Skoko je u svojem prepoznatljivom stilu prikazao kolekciju romantičnih čipkastih haljina u plavoj, bež i smeđoj boji. Haljine i suknje uglavnom su bile midi kroja, dio košulja je otkrio jedno rame kako bi istaknuo senzualnost svojih modela, a oko vratove nekih modela krasile su mašne čije su vrpce padale duž cijelih leđa. Mašne i cvjetove iskoristio je i kao remen i detalj na sakou umjesto broša, a uskim suknjama "A kroja" u kombinaciji s košuljama od muslina današnjoj modi dao je prstohvat starog hollywoodskog glamura.

Aleksandra Dojčinović

Aleksandra Dojčinović za kraj večeri učinila je korak dalje i blogericama ustupila mjesto na modnoj  pisti kako bi iznosile njene kreacije na jedan zanimljivi i drugačiji način. Djevojke koje inače nisu manekenke, već se bave raznim drugim područjima vezanim uz modu pokazale su iznimnu hrabrost i uskočile u Aleksandrine najljepše kreacije. Ana Bacinger, najpoznatija hrvatska modna blogerica pistom je prošetala prva i to u prljavo-rozoj maxi haljini preko koje je nosila kaput u boji mente usklađen s velikom četvrtastom torbom iste boje, a slijedile su je njene kolegice s jednako maštovitim modelima. Osim ovih trendi boja mogli smo vidjeti fluorescentno narančastu asimetričnu haljinu, bluzu boje ciklame s laganim plaštom na leđima, cvjetni uzorak na suknjama i haljinama, bijele haljine koje ističu nježnost i ženstvenost, te nezaobilazne lepršave volane.

Video pogledajte ovdje:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.