Ukusno osvježenje za koje ti ne treba pećnica: Cheesecake torta s avokadom

Foto: Instagram

ZA ovu ti ukusnu i osvježavajuću tortu pećnica uopće nije potrebna.

Sastojci:

300 g kremastog sira

200 ml slatkog vrhnja, za miješanje s avokadom

150 ml slatkog vrhnja

1 avokado srednje veličine, kojeg ćeš izrezati na kocke

30 ml vode

2 žlice svježeg soka od limete

Korice od 2 limete

1 vrećica želatine u prahu

100 g neslanog maslaca, koji ćeš otopiti

150 g šećera

85 g graham krekera (krekera od integralnog brašna), smrvljenih.

Postupak pripreme:

1. Odvoji korice limete, a zatim napravi sok te ostavi sa strane.

2. Krekere dobro smrvi i izmiksaj, a zatim u njih dodaj rastopljeni maslac. Na kraju, dobivenu smjesu ulij u kalup za tortu, promjera 25 cm te ju stavi na 10 minuta u hladnjak.

3. Kuhaj 150 ml vrhnja u malom loncu, a zatim vrhnje ulij u zdjelu srednje veličine, u koju ćeš prethodno staviri želatinu u prahu. Miješaj 2 minute, dok se sastojci u potpunosti ne povežu. Procijedi kroz sito te pusti da se ohladi.

4. U blender dodaj avokado, svježi sir, šećer, 200 ml vrhnja, sok od limete, koricu i 30 ml vode te miješaj, sve dok ne dobiješ potpuno glatku smjesu. Zatim dodaj ohlađenu smjesu od želatine i vrhnja te nastavi miješati, dok se svi sastojci ne povežu, odnosno dok tekstura ne bude kremasta i glatka.

5. Smjesu na kraju dodaj u kalup za tortu te ostavi u hladnjaku najmanje sat vremena, da se sve dobro stvrdne.

6. Po želji, svoju tortu možeš ukrasiti naribanom koricom od limete te kriškama.

Dobar tek!

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.