Veza s maminim sinom (poznatija kao "Bože Pomozi")

LIJEPO JE vidjeti muškarca koji voli i poštuje svoju mamu, jer je to vrlo često indikator da neće biti potpuni kreten kada su u pitanju žene. No ako ti se čini kao da se još nije odviknuo od dojenja, a veza se iz dobre zabave u dvoje pretvorila u trojac u kojem glavnu riječ vodi njegova mama, postoje dvije opcije : kirurški ukloniti njega od mamine suknje, ili sebe od njega. Ako ne učiniš nešto od toga, sigurno ćeš izvući deblji kraj, jer veza sa maminim sinom je "menage au trois" u kojem uživa samo dvoje ljudi, a ti nisi jedno od njih.

Njegova najdraža djevojka

Nisi ti. On te može voljeti do besvijesti, biti romantičan, ali budi sigurna - svaki vaš romantični trenutak trajat će do onog trenutka do kad mamica ne poželi nešto iz dućana, i nazove svog ljubimca koji će, brzinom Flash Gordona nestati i ostaviti te da uživaš bez njega.

Njegova mama radi to bolje

Uvijek. I to je primjenjivo za bilo koju situaciju. Svaki tvoj muffin, svaki ručak, pa čak i način na koji si oprala WC ne može se usporediti s načinom na koji to radi njegova mama, jer iako na potpuno isti način ribate školjku, njegova mama učini da WC sjaji posebnim sjajem, a njeni muffini  vraćaju sjećanja na zimsko jutro jedne godine kada je dobio svoj prvi set autića, pa ih jede suznih očiju i nostalgičnog pogleda, dok tvoji, iako po identičnom receptu, "nisu loši". I ako si mislila da je spavaća soba jedino mjesto gdje si u prednosti, razmisli opet - jesu li tvoje jastučnice adekvatno ispeglane za maminog princa? Naravno da nisu.

Odluke, odluke

Kada je riječ o izboru restorana u kojemu ćete ručati s njegovom majkom, sasvim je u redu da i ona ima pravo glasa. No ako njegova majka ima potrebu sudjelovati u izboru novih zavjesa za tvoju kuhinju, a on joj to ne samo dopušta, već slijepo sluša samo njezine prohtjeve, ne moramo ti govoriti da je riječ o nezdravom odnosu. Stvar nije samo u zavjesama, stvar je u uzorku ponašanja, pa će ovo ponašanje iz bezazlenog savjeta o zavjesama lagano, ali sigurno prerasti u izbor njegovog odijela za svadbu, a o imenima djece da ne pričamo.


Tvoji planovi - u drugom planu


Putovanje koje već dugo priželjkuješ, Božić sa tvojima, ili jednostavni vikend samo za vas dvoje nestati će u trenu ako mamica želi da on baš taj dan ide s njom u shopping po nove šlape za po kući, jer ju od starih bole noge. Jednom ili dvaput pretvorit će se u svaki put ne srežeš li takvo ponašanje u startu. Ako to ne učiniš, tvoj će se dečko pretvoriti u zaposlenika vlastite majke, a svaki godišnji koji će htjeti provesti s tobom šefica će htjeti da ostane prekovremeno. Ako on nema namjeru dati otkaz, morat ćeš ga dati ti.

Ili ja, ili ona


Bitka koja je izgubljena u startu. Možeš se kao kralj Leonida pokušati boriti protiv moćnog Kserksa, ali ishod će na kraju biti isti - možeš dobiti poneku bitku, no u konačnici će njegova majka koju on smatra božanstvom, pobijediti. Pitanje je samo hoćeš li se predati na vrijeme i spasiti se, ili se inatiti i izgubiti vrijeme i živce.

On nije tvoj odvjetnik

Čak i kada si u pravu, a njegova mama inzistira na nečemu što nije točno, nemoj očekivati da će stati na tvoju stranu. Ona može tvrditi da je crna boja u stvarnosti bijela, a on će prije pokušati pronaći logiku u njenom razmišljanju, nego se prikloniti tvojem, argumentiranom stavu. Iako će možda tebi kasnije priznati da si bila u pravu, pred njom će šutjeti kao zaliven.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.