Zašto zločeste cure uvijek dobiju tipa

PSIHIJATRICA Carole Lieberman u svojoj knjizi Bad girls objašnjava zašto će tip uvijek pasti na zločestu curu, dok će dobrice ostati po strani. Odmalena nas uče kako u odnosima sa drugim ljudima moramo biti dobri, pošteni i svoji, a igrice koje igramo uvijek moramo zamijeniti iskrenošću. Lieberman se s time ne slaže, govoreći kako moramo biti spremne na spletkarenje i igranje uloge zločeste cure ako želimo osvojiti tipa.

Prema njenim shvaćanjima, zločesta je cura ribar koji mami ribu na udicu, a kada se riba približi i misli da će zagristi, ribar brzo povlači flaks i oduzima joj to zadovoljstvo. Pušta mamac da vidi u moru malo dalje od ribe, ponovno ga odvlači i vraća natrag dok ga riba ne primijeti, a navedena taktika će natjerati ribu da toliko poludi za mamcem da će progutati i mamac i udicu, i dio flaksa. Ista taktika vrijedi i za muškarce, tvrdi Lieberman.

Ova psihijatrica ne baca ovakve izjave iz rukava bez znanstvenih dokaza: u svojem je istraživanju ispitala velik broj žena i muškaraca te zaključila kako će upravo ona žena koja uspije djelovati misteriozno, zanimljivo i pomalo zločesto biti ta koja će natjerati muškarca da joj se obveže.

Lieberman čak tvrdi kako se ovom taktikom koristila i sama Kate kada je zavodila Princa Williama. Prozirnom haljinom plijenila je poglede, a kada su ona i William prekinuli, izlazila je van i tulumarila sa drugim tipovima, što je prema Lieberman bilo ključno za spašavanje njihove veze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.