Zauzmi se za sebe: Situacije u kojima mu moraš iskreno reći što misliš

Foto: Harper's Bazaar

NEKE stvari nipošto ne treba prešutjeti.
 
Iako već dobro znamo kako je iskrena komunikacija temelj zdrave veze, često neke stvari prešućujemo partneru, iz nekog straha.
 
No, u nekim situacijama to definitivno više ne bi trebala raditi. Ovo su neke od njih.
 
1. On i dalje radi stvari kojima te ne poštuje ili vrijeđa
 
Postoji mogućnost da on nije svjestan što radi, odnosno toga kako se ti osjećaš zbog toga. Najbolji pristup ovom problemu svakako je mirni razgovor, u kojem ćeš mu objasniti kako se osjećaš kad to radi, a ako mu je stalo, više se neće ponoviti.
 
2. Zabranjuje ti izlaske s prijateljicama
 
One su bile tu i prije njega i štogod on mislio o njima, one su i dalje tvoje prijateljice, do kojih ti je stalo. Pametnom dosta!
 
3. Prisiljava te da radiš stvari koje su protiv tvojih vrijednosti
 
Jednom se može dogoditi slučajno, ali drugi put ne. Nitko ne zaslužuje takav tretman, pa ni ti. Reci mu to jasno i glasno. Ako se ništa ne promijeni, prekini na vrijeme.
 
4. Saznala si da te prevario
 
Sada je pravo vrijeme da se počneš ljutiti i vikati na njega. Ili mu možda smireno reći da skupi svoje stvari,  s obzirom da smo sve različite. Bilo što da odlučiš, bitno je samo da mu to ne prešutiš.
 
5. Stalno se žali na svoju situaciju, a ništa ne radi da to promijeni
 
Bilo da se radi o poslovnim ili privatnim stvarima, možda je vrijeme da mu objasniš da se nema pravo konstantno žaliti na nešto te baš ništa ne poduzimati da se to promijeni. Moraš biti čvrsta, kako bi se on probudio i poduzeo nešto.
 
6. Troši previše novaca
 
Čak i ako to još uvijek nije zajednički novac, moraš utjecati na njega da bude što bolji s njim. No, nemoj to reći na način da mu samo govoriš što bi trebao učiniti, već više da se brineš za njega te ne želiš da trpi bilo kakve posljedice u budućnosti. Posebno ako ju planira s tobom.
 
7. Još uvijek je blizak s bivšom
 
Koja god žena kaže da ju to ne smeta, laže, posebno ako se čuju nekoliko puta tjedno ili mjesečno te se redovito viđaju. U takvim situacijama nema šutnje, već mu moraš objasniti da ne razumiješ potrebu da se s njom ostaje u bliskim odnosima, kada ga sve isto možeš poslušati i ti te vjerojatno dati i pametniji savjet.
 
 
 
 
 
 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.