Znakovi koji odaju da ste u vezi s narcisoidnim muškarcem

Foto: Instagram

IAKO se čini kako biste narcisa prepoznale čim progovori, postoje znakovi koje ne povezujemo odmah s narcisoidnošću i egoizmom. 

Osim neprestanih pogleda u zrcalo i brbljanja o sebi satima, ovo su potezi koji otkrivaju da ste u vezi s pravim zaljubljenikom u sebe. 

U početku je činio sve da vas osvoji

Na samim počecima veze ponašao se kao savršen partner kojem je glavni cilj učiniti vas sretnima i zadovoljnima. No nakon nekoliko mjeseci naglo je postao distanciran i otresit, a vama nije bilo jasno kako je došlo do te promjene. Naime, narcisi i sociopati imaju jednu zajedničku stvar, a to je ostvariti svoju namjeru bez obzira na sve. Razlog zašto se tako ponašao na početku veze je taj da vas pod svaku cijenu osvoji jer je to još jedna pobjeda na njegovom popisu.

Važnija mu je slika vas kao para u javnosti nego vaša veza

Istinski osjećaji i emocionalna intimnost za narcise su potpuno sporedni. Ono što je njima važno je vaša prezentacija pred drugima, i to savršena. Narcisi su uglavnom perfekcionisti i pazit će na to da je svaki detalj na svome mjestu kako bi vam svi zavidjeli i divili se vašoj naizgled besprijekornoj vezi. 

Neprestano kritizira vaš izgled

Iako se u početku ponašao kao da je sve što vi nosite savršeno, sada je druga priča. Ne sviđa mu se vaš stil odijevanja, smatra da ste nabacile nekoliko kilograma, a i ni vaš omiljeni ruž mu nije po volji. Nakon nekog vremena može postati nepodnošljiv sa svojim komentarima, a ispriku ako vas povrijedi nemojte očekivati jer on smatra da je uvijek potpuno u pravu. 

Uvijek svaljuje krivnju na vas 

Vi znate da ste u pravu i da je on zabrljao, no on to nikada neće priznati i svalit će svu krivnju na vas. Osim toga, ubrzo će nasilno prekinuti svađu i proglasiti vas kraljicom dramatiziranja i nabiti vam grižnju savjesti pretvarajući sebe u žrtvu. 

Nema bliske prijatelje 

Osim toga što za svakog navodnog prijatelja imaju nekoliko riječi kritike, narcis uvijek ima filmski inscenirane priče o svojim užasnim bivšim ljubavima. Uvijek će sebe prikazati kao žrtvu, a bivše prijatelje i partnere kao najgore osobe koje možete zamisliti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.