8 nevjerojatno korisnih, ali zanemarenih značajki Apple Watcha prema Redditu

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO Apple Watch koristite samo za obavijesti i praćenje fitnessa, propuštate puno stvari. Pametni sat može učiniti mnogo više, a brojni su vlasnici Apple Watcha na Redditu istaknuli neke od najkorisnijih skrivenih i/ili zanemarenih značajki uređaja. 

Koristite Apple Pay izravno sa sata

Mnogi korisnici Reddita spomenuli su korištenje Apple Paya izravno sa sata. Kao i telefon, Apple Watch možete prisloniti na terminal za plaćanje u trgovini ili kafiću kako biste platili račun. Trebao bi raditi svugdje gdje se prihvaća Apple Pay.

Otključajte svoj iPhone i Mac pomoću Apple Watcha

Ako nosite svoj Apple Watch, možete ga postaviti da automatski otključava vaš iPhone i Mac. Kako Lifehacker prenosi, ova značajka nije omogućena prema zadanim postavkama, ali ako odvojite nekoliko minuta da je postavite, otključavanje vaših Apple uređaja nikada neće biti jednostavnije.

Dobivajte upute bez gledanja u zapešće

Kada koristite Apple Maps na Apple Watchu, ne morate stalno gledati u zapešće da biste vidjeli kojim putem morate krenuti. Možete koristiti različite vibracijske znakove za lijevo i desno skretanje pa bilo da hodate, vozite bicikl ili vozite, dodirni uređaji vam mogu reći kako doći do odredišta.

Pronađite svoj iPhone 

Ako ste zagubili iPhone, možete ga jednostavno pronaći pomoću Apple Watcha. Da biste to učinili, samo prijeđite prstom od dna zaslona Apple Watcha prema gore i dodirnite ikonu iPhonea kako biste čuli zvono.

Ako dodirnete i držite gumb, svjetiljka vašeg iPhonea također će se aktivirati. Ovo je odlično za pronalaženje iPhonea u mraku ili kada osobe s poteškoćama sa sluhom pokušavaju koristiti tu značajku.

Koristite svoj Apple Watch za fotografiranje 

Vaš Apple Watch može biti odličan uređaj za snimanje grupne fotografije s prijateljima ili obitelji. Nakon što namjestite iPhone na mjesto i kada je kamera uključena, otvorite aplikaciju Camera Remote na svom Apple Watchu. Imat ćete pregled fotografije na pametnom satu i moći ćete fotografirati.

Može vam reći vrijeme naglas

Ako dotaknete i držite bilo koji brojčanik sata s dva prsta, Apple Watch će vam reći vrijeme naglas. Ovo je izvrsna značajka za slabovidne osobe ili ako koristite brojčanik koji je teško čitljiv pod određenim uvjetima. Imajte na umu da neće raditi ako je Apple Watch u nečujnom načinu rada.

Preskočite podcast oglase

Apple Watch prikazuje zgodan widget Now Playing kada reproducirate audio na iPhoneu s gumbom za 30 sekundi unaprijed. Ovo možete koristiti za brzo preskakanje oglasa dok slušate podcast. Nažalost, ne može se koristiti kada naiđete na oglase koji se ne mogu preskočiti na YouTubeu.

Brzo prepoznajte pjesme

Kada čujete pjesmu, ali je ne možete identificirati, zamolite Siri na Apple Watchu da to učini za vas. Kako biste brže pokrenuli ovu opciju, možete dodati Shazam aplikaciju na satu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.