Amazon pokreće isporuku dronom u Europi

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMAZON je najavio planove za korištenje bespilotnih letjelica pri isporuci paketa kupcima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Italiji počevši od sljedeće godine, a usluge će započeti na nepoznatim lokacijama prije kraja 2024.

Trenutno Amazon nudi dostavu dronom u dvije države u Sjedinjenim Državama za robu do 2.2 kilograma težine. Za europsko širenje, Amazon blisko surađuje s europskim i nacionalnim vlastima kako bi se pridržavao propisa. Tvrtka će uskoro otkriti prva probna područja na kojima će kupcima biti dostupna dostava dronovima.

@gaygiraffe 🎥 Watch how Amazon Prime Air delivers packages in less than an hour with their new MK30 drones! 🚀 👀 See how these drones can fly in light rain, avoid obstacles, and reduce noise by 25%! 👏 Learn more about Amazon’s innovation and safety standards for drone delivery! 👇 Check out the links below for more information! #Amazon #PrimeAir #DroneDelivery #MK30 #Innovation #safety ♬ original sound - uwu

Tijekom procesa narudžbe kupci se mogu odlučiti za dostavu dronom ako je dostupna u njihovom području. Nakon izvršenja narudžbe, dron će odletjeti do kupčevog vrta i dostaviti paket, a zatim se vratiti.

Kupci zainteresirani za isporuku dronom prvo moraju biti odobreni

"Postoji velika potražnja za ovom tehnologijom. Kupci mogu birati između tisuća artikala teških 2.2 kilograma ili manje, od sredstava za pranje posuđa i četkica za zube do kozmetičkih proizvoda i baterija, pod uvjetom da naručeni proizvodi stanu u paket veličine kutije za cipele", rekao je David Carbon, potpredsjednik Amazon Prime Aira.

Kupci zainteresirani za isporuku dronom prvo moraju biti odobreni. Dron zahtijeva dovoljno otvorenog prostora za dostavu paketa s visine od oko 3.6 metara. U Sjedinjenim Američkim Državama kupac postavlja oznaku s QR kodom na travnjak kako bi vodio dron do mjesta isporuke. U Ujedinjenom Kraljevstvu Amazon planira koristiti isporuku bez markera, s bespilotnim letjelicama koje identificiraju lokacije isporuke pomoću GPS-a, piše Ecommerce News.

Isporukama će se baviti manji i tiši dron MK30 koji je Amazon predstavio do kraja 2023. Ovaj dron može raditi po slaboj kiši i vjetru i prijeći do 12 kilometara za dostavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.