Android 15 donosi novi oblik zaštite mobitela od krađe

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE stavlja veliki naglasak na sigurnost s Androidom 15, a zahvaljujući beta verziji već smo mogli isprobati neke od tih značajki. Jedna od dobro prihvaćenih testiranih značajki je Theft Detection Lock. U pitanju je AI značajka koja može prepoznati kada vam je telefon uzet iz ruku. Android bi trebao odmah prepoznati što se dogodilo i zaključati vaš telefon.

Ova značajka neće biti ekskluzivna samo za Android 15. Google je potvrdio da će svaki telefon s Androidom 10 ili novijim dobiti Theft Detection Lock.

Kako funkcionira Theft Detection Lock?

Kad koristite svoj mobitel dok ste vani, vrlo vjerojatno je otključan, a potencijalni kradljivac može pristupiti gomili stvari koje možda želite zadržati privatnima. Bez obzira na brzinu i okolnosti u kojima dolazi do krađe, Theft Detection Lock bi trebao prepoznati da je u pitanju krađa i zaključati mobitel čime štiti vaše podatke.

Google je potvrdio i brojne druge značajke dizajnirane koje bi trebale spriječiti kradljivce da pristupe vašim informacijama. Offline Device Lock je mogućnost koja isključuje sve u trenutku kada vaš telefon izgubi mrežnu vezu.

Android će također moći prepoznati "prekomjerne neuspješne pokušaje autentifikacije", nakon čega će zaključati mobitel, piše Tom's Guide.

Ako niste postavili Theft Detection Lock, pomoć stiže u obliku pojednostavljenog Remote Device Locka koji će omogućiti zaključavanje telefona na daljinu samo s telefonskim brojem i "brzim sigurnosnim izazovom". Detalji o tome što "izazov" uključuje još nisu poznati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.