ANKETA Koja vam je najdraža čokolada?

Foto: Shutterstock/Promo/konzum.hr/bazzar.hr/robin.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VJEROJATNO prvo što većini padne na pamet kada se zažele nečeg slatkog je upravo čokolada. 

O njezinoj popularnosti možda najbolje govori to da postoji svjetski dan posvećen njoj. Osim toga postoje i muzeji čokolade, o njoj su snimani filmovi, a upravo je ona jedan od najbitnijih sastojaka mnogih recepata za kolače ili deserte. 

Postoji više vrsta

Čokolada je prehrambeni proizvod napravljen od ploda kakaovca (Theobroma cacao). Sirova, neprerađena čokolada je gorka i suha, ali čokolada koja je fermentirana, sušena i pržena, kojoj je dodano malo šećera i vrhnja, je božanstvena.

Postoji više vrsta čokolade, većina ju dijeli na bijelu, mliječnu i tamnu. No bijela čokolada zapravo nije čokolada u pravom smislu te riječi jer ne sadržava čokoladnu otopinu, pa tako nema ni okus čokolade. Upravo zato ju nismo uvrstili u anketu, ali smo naveli druge čokolade koje se mogu kupiti na policama trgovina. 

Ono što nas zanima je koja je vama najdraža čokoladna tabla od ponuđenih u anketi, a ako nije uvrštena, napišite u komentar. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.