Apple izdao iOS 17.0.3. da bi riješio pregrijavanje iPhonea 15 Pro

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je izdao iOS 17.0.3 za korisnike iPhonea kako bi, između ostalog, riješio problem pregrijavanja. Ovo dolazi nakon što je Apple priznao probleme s pregrijavanjem prošlog vikenda, pripisujući problem softverskim greškama, a ne problemima s dizajnom iPhonea 15 Pro.

"Ovo ažuriranje pruža važne popravke grešaka, sigurnosna ažuriranja i rješava problem koji može uzrokovati da iPhone radi toplije od očekivanog", kaže Apple. Ažuriranje možete napraviti tako da odete u Postavke, odaberete Općenito i zatim odaberete Ažuriranje softvera. iOS 17.0.3 dostupan je za svaki iPhone koji može pokretati iOS 17.

Novinar ZDNET portala kaže da je ovo softversko ažuriranje riješilo njegov problem pregrijavanja s iPhoneom 15 Pro. 

"Preuzeo sam ažuriranje za iOS 17.0.3 i pustio iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max da se isprazne, a zatim sam ih uključio na brzo punjenje koristeći iste parametre i istu opremu na istoj lokaciji kao i kod mojih ranijih testova. Ovoga puta samo su se lagano zagrijali i nisu se podigli iznad 34.3 stupnja Celzijusa. Veliki napredak u odnosu na prije ažuriranja kada su dva modela iPhonea 15 Pro stalno bila iznad 37.7 stupnjeva Celzijusa pri brzom punjenju s punjačem od 35 W", napisao je. 

Njegove usporedne termalne fotke možete vidjeti ovdje

Apple je za pregrijavanje okrivio aplikacije trećih strana

Podsjećamo, u danima nakon izlaska iPhonea 15 brojni su se korisnici žalili da se njihovi novi uređaji pregrijavaju i rade na nenormalno visokim temperaturama. Kao što smo već napisali, Apple je rekao da je "pronašao grešku u iOS-u 17 koja utječe na neke korisnike" i obećao softverski popravak, što je sada i učinio. 

Apple je također potvrdio za 9to5Mac da titanijski dizajn iPhonea 15 Pro nije krivac za probleme s pregrijavanjem, suprotno onome što su neki izvještaji tvrdili prošloga tjedna. Apple je rekao da novi dizajn zapravo dovodi do boljeg odvođenja topline od prethodnih iPhonea od nehrđajućeg čelika.

Apple je također okrivio aplikacije trećih strana uključujući Asphalt 9, Instagram i Uber za preopterećenje CPU-a iPhonea. Instagram i Uber primili su ažuriranja putem App Storea u posljednjih nekoliko dana, ali Asphalt 9 nije ažuriran. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.