Apple kaže da će iOS 18 biti najveće ažuriranje iOS-a u povijesti iPhonea

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOVI iOS 18 trebao bi biti najavljen na WWDC-u ovoga lipnja, a čini se da će se raditi o velikom ažuriranju s mnoštvom novih značajki umjetne inteligencije. Naime, u novom izvješću i odjeljku s pitanjima i odgovorima samo za pretplatnike Bloombergov Mark Gurman piše da Apple vidi iOS 18 kao "jedno od najvećih ažuriranja iOS-a u povijesti tvrtke".

"Rečeno mi je da se novi operativni sustav unutar tvrtke smatra jednim od najvećih ažuriranja iOS-a - ako ne i najvećim - u povijesti tvrtke. S tim na umu, Appleova konferencija programera u lipnju trebala bi biti prilično uzbudljiva", napisao je. 

Što očekivati ​​od iOS-a 18?

Kako piše 9to5Mac, Bloomberg je još u studenom izvijestio da se Apple nada da bi iOS 18 mogao biti njegovo "najambicioznije" ažuriranje. U posljednjem izdanju svog biltena Mark Gurman kaže da to mišljenje ostaje nepromijenjeno. 

Uz glavne nove značajke umjetne inteligencije, Gurman kaže da "ima toga puno više" što dolazi na iPhone s iOS-om 18. "Appleov voditelj softverskog inženjeringa Craig Federighi rekao je zaposlenicima prošle godine da će iOS - kodnog imena Crystal - imati ambiciozne promjene na više fronti", izvještava Gurman.

Gurman je ranije izvijestio da Apple planira brojne nove integracije umjetne inteligencije kroz iOS 18:

  • Obnovljena verzija Siri koja je inteligentnija i sposobna iskoristiti prednosti novog AI sustava koji uključuje tehnologiju modela velikog jezika.
  • Integracija umjetne inteligencije u aplikaciji Messages koja može "postaviti pitanja i automatski dovršiti rečenice".
  • Nove AI značajke za Apple Music za stvaranje "automatski generiranih playlista za reprodukciju".
  • Integracija generativne umjetne inteligencije u iWork aplikacije, uključujući Keynote i Pages.
  • Dodavanje generativnih AI značajki u Xcode kako bi se programerima omogućilo "brže pisanje novih aplikacija".

Trenutačno nema dodatnih pojedinosti o novim značajkama u iOS-u 18. Vjerujemo da će se uskoro doznati više, ali prema ovome se čini da Apple pokušava držati korak s drugim markama poput Googlea i Samsunga, koje su objeručke prihvatile AI kada su u pitanju pametni telefoni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.