Apple kaže da je životni vijek baterije iPhonea 15 sada udvostručen

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČINI se da je životni vijek baterije iPhonea 15 zapravo duži nego što je prvotno tvrdio Apple. U početku je Apple izjavio da će baterija iPhonea 15 zadržati do 80% svog izvornog kapaciteta nakon 500 potpunih ciklusa punjenja. Međutim, sada je tvrtka izjavila za 9to5Mac da iPhone 15 može zadržati 80% svog izvornog kapaciteta nakon 1000 potpunih ciklusa punjenja.

Kada Apple spominje cikluse punjenja, to znači punjenje telefona do 100%, a zatim pražnjenje na 0%. Baterije se prirodno troše tijekom vremena i gube sposobnost zadržavanja punjenja, iako na telefonu može pokazivati 100%. To znači da se s vremenom trajanje baterije može smanjiti.

Ova promjena u životnom vijeku baterije odnosi se samo na iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Prethodni modeli iPhonea još uvijek su ocijenjeni da zadržavaju do 80% kapaciteta nakon 500 potpunih ciklusa punjenja. 

Imali su problema s trajnošću baterija u prošlosti

Glavno pitanje koje se sada postavlja je kako se ovo dogodilo i zašto. Apple još nije dao komentar, pa ne znamo je li baterija jednostavno bolja nego što je prvotno tvrdio ili je Apple promijenio način testiranja svojih baterija. Treba napomenuti da je Apple imao problema s trajnošću baterija u prošlosti. Na primjer, korisnici iPhonea 14 otkrili su da njihovi telefoni gube kapacitet baterije nakon manje od godinu dana korištenja.

Pročitajte više