iPhone 16 uskoro dolazi: Evo što Apple planira predstaviti na nadolazećem događaju

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je najavio da će održati svoj godišnji događaj 9. rujna, gdje će glavna atrakcija biti nova linija iPhonea 16. Očekuju se i noviteti poput novog Apple Watcha, AirPods slušalica i još mnogo toga. Evo što možete očekivati.

iPhone 16 i iPhone 16 Plus

Kako piše 9to5Mac, očekuje se da će iPhone 16 i iPhone 16 Plus imati nekoliko značajnih nadogradnji u odnosu na svoje prethodnike. Neke od njih su:

  • Brže performanse: novi modeli iPhonea 16 bit će opremljeni čipom A18 i s 8 GB RAM-a, što omogućuje bolje performanse i podršku za Apple Intelligence.
  • Akcijski gumb: iPhone 16 će zamijeniti prekidač za isključivanje zvuka novim akcijskim gumbom, slično kao što je bilo s iPhoneom 15 Pro prošle godine.
  • Tipka za snimanje: na desnoj strani iPhonea 16 bit će nova tipka za brzi pristup kameri. Također ćete moći koristiti ovu tipku za povećavanje i smanjivanje prikaza te za fokusiranje slika.
  • Manja izbočina kamere: iPhone 16 će imati manju izbočinu kamere s lećama postavljenim vertikalno. To će omogućiti snimanje prostornog videa.
  • Nove boje: iPhone 16 će navodno biti dostupan u plavoj, zelenoj, ružičastoj, bijeloj i crnoj.

iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max

Apple će također najaviti iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max tijekom svog događaja u rujnu. Evo najvažnijih informacija o tome što možete očekivati ​​od novih vodećih iPhonea.

  • Veći zasloni: iPhone 16 Pro dobit će zaslon od 6.3 inča, dok će Pro Max imati 6.9 inča.
  • Gumb za snimanje: imat će i gumb za snimanje, sličan onom kod standardnih modela.
  • Nadograđena Ultra Wide kamera: prema brojnim glasinama, Ultra Wide kamera na novom iPhoneu će imati kvalitetu od 48MP, što je veliki skok u odnosu na trenutnu 12MP leću.
  • 5x optički zoom: iPhone 16 Pro će dobiti isti 5x optički zoom telefoto objektiv koji je prošle godine uveden na iPhone 15 Pro Max.
  • Poboljšane specifikacije: Novi čip A18 Pro, veće baterije i podrška za Wi-Fi 7.

Apple Watch Series 10

Osim najave novih iPhonea, očekuje se da će Apple sljedeći mjesec predstaviti i Apple Watch Series 10. Prema brojnim glasinama, Apple Watch će ove godine doživjeti značajne promjene:

  • Veći oblici: modeli bi mogli rasti s 41 mm na 45 mm i s 45 mm na 49 mm.
  • Veći zasloni: očekuje se da će novi modeli imati zaslone od 1.93 inča umjesto prethodnih 1.77.
  • Tanji dizajn: iako će veličina biti povećana, predviđa se da će novi Apple Watch biti tanji od trenutne generacije.

Apple Watch Ultra 3

Apple Watch Ultra 3 mogao bi biti jedna od manje uzbudljivih najava na Appleovom događaju u rujnu. Do sada nije bilo mnogo informacija o novom modelu. Očekuje se da će imati novi čip za bolje performanse, no analitičar Ming-Chi Kuo kaže da neće biti značajnih novih hardverskih značajki. Također, Mark Gurman izvještava da će novi model imati novi čip, ali da neće doći do velikih promjena u dizajnu.

AirPods 4

Apple planira velike promjene u svojoj AirPods liniji koje će biti predstavljene sljedećeg mjeseca. Prema informacijama koje je iznio Mark Gurman iz Bloomberga, Apple će ukinuti AirPods 2 i AirPods 3 i zamijeniti ih s dvije nove verzije AirPods 4.

Očekuje se da će novi modeli AirPods 4 imati dizajn koji spaja elemente AirPods 3 i AirPods Pro, uključujući kraće drške. Iako neće imati zamjenjive vrhove kao AirPods Pro, predviđa se da će nuditi poboljšano pristajanje.

iOS 18 i druga softverska ažuriranja

Na Appleovom događaju će biti predstavljeni iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11, tvOS 18 i visionOS 2. Također se spominje da bi Apple mogao prvi put predstaviti macOS Sequoia zajedno s iOS 18. Obično Apple odgađa izlazak nove verzije macOS-a za listopad ili studeni, pa bi ovo moglo biti novo za njih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.