Apple u SAD-u predstavio uslugu "kupi sada, plati kasnije"

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je u utorak lansirao opciju u svom digitalnom novčaniku koja kupcima omogućuje online plaćanje na rate.

Nova značajka, nazvana Apple Pay Later, omogućuje kupcima da podijele plaćanje u četiri rate tijekom šest tjedana, pri čemu prva rata dospijeva u trenutku kupnje. Korisnici Applea također mogu podnijeti zahtjev za zajam unutar aplikacije Wallet u rasponu od 50 do 1000 dolara, bez kamata ili naknada, za kupnju na mreži ili putem aplikacije.

Opcija plaćanja sada je dostupna odabranim korisnicima u Sjedinjenim Državama, s planovima da se ponudi svim kvalificiranim kupcima tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Apple kaže da je novu značajku osmislio imajući na umu financijsko zdravlje korisnika.

Korisnici Applea moći će pratiti i upravljati nadolazećim isplatama kredita u aplikaciji Wallet. Svaki zahtjev za kredit također se može podnijeti u aplikaciji bez utjecaja na kredit, piše u njihovom priopćenju za javnost.

Appleova opcija Pay Later omogućena je kroz program Mastercard Installments.