Balenciaga lansirala ručnik-suknju za 700 eura. IKEA se našalila

Foto: balenciaga.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MODNI svijet s vremena na vrijeme mnoge zatjera da se zapitaju: A tko to kupuje? Posebno su tome sklone dizajnerske marke koje tako vole skrenuti pozornost na sebe i pronaći se u središtu pažnje. Upravo je to nedavno napravila Balenciaga i lansirala ručnik-suknju koja je upravo došla na web-stranicu marke i može se prednaručiti

Cijena joj je prava sitnica i iznosi 695 eura. Radi se o ručnik-suknji od bež frotir pamuka te ima dva gumba u struku i podesivi remen s kopčom iznutra. Tu je naravno i Balenciagin logotip, a komad je proizveden u Italiji. Zanimljivo je da, iako se radi o ručniku, ne može se prati u perilici već ga treba nositi u kemijsku čistionicu. 

IKEA je "izbacila" svoju verziju

I kako to biva na internetu, ovaj komad je vrlo brzo postao viralan. Nakon te internetske "buke", IKEA se uključila u zabavu i objavila svoj vlastiti "izgled" te kontroverzne ručnik-suknje. U IKEA-inoj verziji radi se o Vinarn ručniku za kupanje, koji košta 10.60 eura. To je više nego 60 puta jeftinije od Balenciagine verzije. 

IKEA-ine fotke naglasile su koliko je smiješna Balenciaga sa svojom ručnik-suknjom i visokom cijenom. No od Balenciage je ovako nešto i očekivano. Kako piše Highsnobiety, marka je u prošlosti izbacivala slične komade, poput vreće za smeće po vrtoglavoj cijeni od 1600 eura i slično.

Balenciaga je ranije rekla da će ubuduće imati "zreliji pristup"

Međutim, iako cijena Balenciagine ručnik-suknje ne iznenađuje, ona je u suprotnosti s onim što je Demna Gvasalia, kreativni direktor kuće, rekao u intervjuu za Vogue nakon prošlogodišnjeg reklamnog skandala.

Gvasalia, koji je na čelu Balenciage od 2015., rekao je da će ubuduće imati "zreliji i ozbiljniji pristup" svojim izdanjima i da neće stvarati proizvode za "imidž ili buzz". Izgleda da se predomislio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.