Bivši zaposlenik Applea: Želite sačuvati bateriju na vašem iPhoneu? Razbijte ga

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BIVŠI Appleov zaposlenik Tyler Morgan redovito dijeli savjete i iskustva s Appleovim proizvodima putem svog TikTok profila s 1.3 milijuna pratitelja, uključujući recenzije i preporuke o tome što se od marke isplati kupiti, a što ne. U jednom od svojih posljednjih videa dotaknuo se teme kako sačuvati bateriju iPhonea da se ne potroši prebrzo.

Imao je nekoliko savjeta za svoje pratitelje, a prvi je prilično radikalan: "Želite sačuvati bateriju na vašem iPhoneu? Razbijte ga." Objasnio je da se ovaj savjet odnosi samo na one koji plaćaju AppleCare+. Naime, ovaj plan omogućuje vlasnicima iPhonea povoljne ili čak besplatne popravke. No, nakon ovog "savjeta", ipak je dao i one koji ne uključuju uništavanje telefona. 

@hitomidocameraroll What battery tips do you usually default to? Low power mode doesn’t count everyone uses that. #iphone #iphonebattery #battery #iphonetips #iphonetricks #tech #apple #techtok #tipsandtricks ♬ Animal's daily life. Daily songs in a slightly blurred atmosphere - Sumochi

Izbjegavajte puniti telefon preko noći, ali i punjenje do 100%

"Nemojte puniti svoj telefon preko noći i nemojte ga puniti do 100%", rekao je i dodao da je najbolje ukloniti ga s punjača kada baterija dostigne 80% napunjenosti. Pokazao je kako to ograničenje automatski postaviti na uređajima koji nude tu mogućnost.

U postavkama baterije, unutar opcije Battery Health & Charging, treba odabrati Optimizirano punjenje baterije koje potom ograničuje punjenje na 80%. Istaknuo je da je povremeno u redu napuniti bateriju do 100%, ali da to nije preporučljivo raditi svakodnevno.

Nadalje, savjetuje isključivanje Wi-Fi-ja, bluetootha i mobilne mreže kada se ne koriste. "Možda se pitate - zar ne bi bilo bolje u tom slučaju isključiti telefon? Ne, iPhonei nisu dizajnirani za dugotrajno isključivanje", objasnio je.

Dodao je da, kako biste sačuvali bateriju, možete isključiti osvježavanje aplikacija u pozadini. "Ovo nužno ne doprinosi očuvanju baterije, ali zatvaranje svih pozadinskih aplikacija ne poboljšava njezino trajanje", zaključio je na kraju.

Pročitajte više