Breskvasti make-up look dominira društvenim mrežama. Evo kako ga postići

Screenshot/Foto: TikTok/Promo/zalando.hr/lijepa.hr/dm.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Andrea Leko vizažistica je od 2012. godine, karijeru je gradila u radu s raznim beauty brendovima, kasnije na televizijskim postajama, a najviše zadovoljstva nalazi u radu s klijenticama za razne prigode. Za Index se osvrnula na trenutno popularni peach fuzz make-up i kako ga rekreirati. 

ŠTO je Peach Fuzz? U ovom kontekstu, to je naziv nijanse godine prema Pantone Color Institutu. Prema Pantoneu, ova boja zrači toplinom i modernom elegancijom te spaja "mladenačko s bezvremenskim".

Proglašenje ove nijanse bojom godine čini je najpoželjnijom u svakom aspektu, pa tako i kada je riječ o make-upu. Look inspiriran upravo tom bojom rekreirale su već brojne popularne tiktokerice, uključujući i Mikaylu Nogueiru čiji je video prikupio 1.9 milijuna pregleda i mnoštvo komentara. 

@mikaylanogueira FULL FACE OF THE 2024 COLOR OF THE YEAR!!! 🧡 #pantone #coloroftheyear #pantone2024 #peachfuzz #peach ♬ original sound - Mikayla Nogueira

"Ovo mi je najdraži jednostavni look koji si ikada napravila. Lice ti izgleda svježe i lijepo, izgled je tako lagan i predivan", "Odličan make-up izgled za početak 2024.", "Ovo izgleda nevjerojatno", "Ovo je tvoja boja", "Prekrasna si, a oči tek. Zapanjujuće", "Volim ovaj make-up", neki su od komentara ispod videa. 

Ovaj izgled može biti nježniji ili jači, ovisno o vašim preferencijama. Dolaskom proljeća i ljeta, upravo su toplije nijanse ponovno u fokusu, kako kod mode tako i kod make-upa. Za kreiranje ovog izgleda potrebno je svega nekoliko proizvoda, slično kao i za make-up look o kojem sam ranije pisala - latte make-up.

@jxondelosreyes Today's makeup look: Peach Fuzz! @Megan Young makeup @delosreyesjason hair @hairbymarkibarrola #meganyoung #makeupbyjasondr ♬ I Wouldnt Mind - ♱
@tutkutarcin #cliniquetürkiye @Clinique ile #işbirliği Peach Fuzz makyajı🍑 artık benim favorim❣️😍 kullandığım tüm ürünlere tam anlamıyla bayıldım. Peki siz bu görünüm hakkında ne düşünüyorsunuz? #peachmakeup #peachfuzz #MoistureSurge #bronzingdrops #CheekPop #ChubbyStick #Clinique ♬ orijinal ses - Tutku Tarçın

Jedna boja na svim područjima lica

I u ovom slučaju dominira monokromija, odnosno upotreba jedne boje na svim područjima lica: obrazima, očima i usnama.

Za oči će vam trebati mat breskvasto sjenilo, poput onog koje nudi Kiko - mono sjenilo u nijansi 09. Nanesite ga kistom za blendanje preko cijelog mobilnog dijela kapka. Na sredinu kapka, iznad zjenice, dodajte svjetlucavo sjenilo Catrice u nijansi 420 kako biste vizualno "otvorili" pogled.

Sjenilo Kiko Milano 09, Zalando, 5.95 eura
Sjenilo Catrice Art Couleurs 420, Lijepa.hr, 2.4 g, 3.70 eura

Odaberite maskaru koja pruža volumen, na primjer Maybelline Great Lash, kako biste intenzivirali vaš pogled i dodatno istaknuli nijanse na očima. Za sljedeći korak ovog breskvastog izgleda trebat će vam i rumenilo u istoj nijansi. Moja preporuka je Maybelline kremasto rumenilo u nijansi 30. Nanesite količinu veličine leće, protrljajte između prstiju, a zatim nježno utapkajte na obraze.

Maskara Maybelline Great Lash, Lijepa.hr, 12.5 ml, 2.79 eura
Gel-kremasto rumenilo Maybelline Cheek Heat 30, Lijepa.hr, 10 ml, 7.63 eura

Za usne ponovno biramo nježnu, breskvastu nijansu. Iako će obično sjajilo odgovarati, možete odabrati i ono s vidljivijim šljokicama, ovisno o vašim preferencijama. Za ljubitelje sočnih sjajila preporučujem essence Juicy u nijansi 103, dok onima koji preferiraju šljokice savjetujem wet n wild sjajilo u nijansi Cherish.

Sjajilo za usne Essence Juicy Bomb 103 Proud Papaya, dm, 10 ml, 1.40 eura
Sjajilo za usne wet n wild megaslicks Cherish, dm, 2.2 ml
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.