Britanski supermarket prodaje kutije s voćem i povrćem za manje od 3 eura

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BRITANSKI supermarket Sainsbury's uveo je kutije za voće i povrće od 2.26 € (17.03 kn). Kutije su dostupne u preko 200 odabranih supermarketa diljem zemlje, nakon uspješnog testiranja ovog siječnja.

Taj je potez dio stalne obveze trgovca da prepolovi bacanje hrane do 2030., istovremeno pomažući kupcima da dođu do zdrave, pristupačne i održive hrane, piše Sainsbury's.

Kutije pod nazivom Taste Me, Don't waste me uključuju razne viške svježeg voća i povrća, a prodaju se po nižoj cijeni kako bi se kupcima osigurao pristup pristupačnoj hranjivoj hrani budući da troškovi života nastavljaju rasti.

Kupci mogu pronaći kutije u Sainsburyjevim redovima sa svježim proizvodima, a svi uključeni proizvodi pažljivo su odabrani kako bi se osiguralo da su i dalje svježi. Prošle je godine Sainsbury's također počeo uklanjati datume najbolje upotrijebiti do s više od 100 proizvodnih linija, uključujući kruške, luk, rajčice i agrume, kako bi kupcima pomogli u smanjenju bacanja hrane kod kuće.

Richard Crampton, direktor za svježu hranu u Sainsbury'su, rekao je: "U Sainsbury'su smo posvećeni pomaganju kupcima da dođu do ukusne, hranjive hrane koja je bolja za njih i planet. Sjajno je vidjeti da kupci uživaju u kutijama, zbog čega nam je zaista drago pokrenuti probu u više od 200 supermarketa te tako pomoći još većem broju ljudi diljem zemlje. Vjerujemo da svatko zaslužuje dobro jesti po pristupačnoj cijeni i nadamo se da će ova dodatna podrška osigurati da kvalitetna hrana ne propadne."

Ovo je super ideja da se kupcima pomogne u smanjenju bacanja hrane kod kuće, a mi se nadamo da će ovakva inicijativa zaživjeti i kod nas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.