Cafécore je novi hit u uređenju doma. Evo kako ga postići

Foto: laturka.eu/emmezeta.hr/amazon.de/zarahome.com/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LJUBITELJA kave je mnogo. U nekim dijelovima svijeta, kava se češće pije u hodu, ali u Hrvatskoj smo poznatiji po ritualnom ispijanju kave, uživanju u svakom gutljaju. Kava je za mnoge, mogli bismo reći, stil života. Zato danas postoji i estetika uređenja doma naziva cafécore. Baš kao što cottagecore unosi šarm sela u vaš dom, cafécore unosi vibru ugodnog kafića, idealnog za kućna okupljanja. Evo kako ga postići.

Unesite malo reda

Idealan kafić je uredan, a to bi trebao biti i vaš dom ako u njega želite unijeti vibru kafića. Imajte mjesto koje je dostupno za sve što vam je potrebno za uživanje u kavi, poput šalica, žlica, zaslađivača itd.

Set šalica za kavu, La Turka, 45 eura
Stalak za kapsule za kavu, Emmezeta, 13.27 eura

Pokažite malo osobnosti

Ako imate puno šalica s putovanja ili pak onih s duhovitim crtežima ili izrekama, razmislite o tome da ih izložite na otvorenim policama. Odličan su pokretač razgovora, a i prisjetit ćete se lijepih uspomena, piše Better Homes & Gardens.

Slobodno ukrasite svoj prostor nečime što ste vidjeli u kafiću, a svidjelo vam se. Ploča s kredom, slike nadahnute kavom, simpatičan pribor za jelo... Nemojte se bojati takvih detalja, oni ipak čine vaš dom posebnim i baš vašim.

Metalni ukras, Amazon, 12.95 eura
Poster Bild, IKEA, 8.99 eura
Ploča s magnetom, Amazon, 16.99 eura 

Osigurajte dovoljno prostora

Svaki kafić mora imati dovoljno prostora za uživanje u kavi. Ne treba vam puno da to osigurate. Postavite maleni stol i barsku stolicu i to je to. Ili iskoristite namještaj koji već imate, samo se pobrinite da imate dovoljno prostora i dodajte, primjerice, podmetače za čaše i slične detalje.

Spiro set stolića, Emmezeta, 79.63 eura
Komplet staklenih podmetača za čaše, Zara Home, 21.99 eura

Uključite svoja osjetila

Ugođaj čine i detalji poput svjetla i mirisa. Razmislite o dodavanju male lampe ili svjetlećih ukrasa. Poigrajte se teksturama u prostoru kako biste ga učinili slojevitim. I kako nećete neprestano kuhati kavu, razmotrite svijeću s mirisom kave, kolača, vanilije ili bilo čega što vas podsjeća na omiljeni kafić.

Stolna lampica, Zara Home, 48.99 eura
Svijeća s mirisom vanilije, IKEA, 5.99 eura

Pročitajte više