Član grupe Silente Sanin Karamehmedović objavio je knjigu poezije

Foto: Shutterstock/rockmark.hr/Promo

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LJUBITELJE poznatog dubrovačkog benda Silente razveselit će vijest da je Sanin Karamehmedović objavio prvu zbirku pjesama Terca na tišinu u izdanju Rockmarka. Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2012. godine, kada je objavljen prvi album Silentea. 

U zbirci pjesama nalazi se ukupno 40 uradaka, i to neki koji su već uglazbljeni i nalaze se u repertoaru Silentea u originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja. Osim njih, u Terci na tišinu nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje. 

"Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra"

Pjesme prate i osobni komentari autora, ali i priče o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja. 

"Sve su moje pjesme iste. Sve nastaju u želji da budu otpjevane. Ako moram imenovati, rekao bih da je ovo zbirka rock poezije koju sam pisao cijeli svoj dosadašnji život i barem nekoliko prošlih. Ne znam što reći o tim pjesmama a da već nisam pokušao reći kroz njih. Svaku lijepu sliku ili misao već sam dao pretočiti u pjesme, tako da mi za ove prozne dijelove ostaju samo one suhe, dosadne kao istina.

Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda, te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo. Osim njih, tu su i nove pjesme. Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati.

Prijateljski, nadam se. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu", poručio je Sanin povodom izlaska svoje prve knjige.

Knjigu možete kupiti u Rockmarku po cijeni od 19.90 € (149.94 kn), a prvih sto kupaca na poklon dobiva Saninov poster.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.