Dizajner interijera podijelio što se po njemu isplati kupiti u IKEA-i, a što ne

Foto: ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIZAJNER interijera Jordan Samson je preko svog TikTok profila podijelio koje se proizvode po njemu isplati kupiti u IKEA-i, a koje je bolje preskočiti. Video je pregledan preko 340 tisuća puta, a dok su se neki složili s njim, drugi nisu. 

"Prvo, krenimo sa sofama. To je veliki komad namještaja s kojim ne želite pogriješiti", započeo je u videu te dodao da ne preporučuje Söderhamn sofu, ali mu se zato sviđa Kivik. "I dalje je elegantnog izgleda, ali s punijim jastucima i džepićastom oprugom. Konstrukcija nije najbolja, ali je bolja od Söderhamna", pojasnio je i rekao da uz njega preporučuje i noviju Jättebo sofu.

@jordansamsondesign IKEA products are not made equal- here’s what to avoid at IKEA and what I would buy instead 🤷‍♂️ - #ikeatok #ikeafinds #ikeahack #homedecor #homedecorideas #interiordesign #homeimprovement #homeinspo ♬ Aesthetic

Drugi proizvod koji ne preporučuje je jedan od IKEA-inih najprodavanijih, a radi se o Lack stoliću za kavu. "Znam da mu je cijena dobra, ali ne isplati se", rekao je te preporučio Borgeby stolić umjesto njega. "Odlične je veličine i mislim da je puno zanimljivijeg izgleda te ima dodatni prostor za pohranu", pojasnio je.

Jättebo modul, 1935.36 € (14.582 kn)
Hemnes komoda, 265.31 € (1999 kn)

Mnogi se nisu složili s njim vezano uz Söderhamn sofu

Umjesto Idanäs komode preporučuje Hemnes. "Izgledaju gotovo identično, ali Hemnes komoda je napravljena od punog drva i ima više prostora za pohranu", rekao je u videu.

Neki su se u komentarima složili s njegovim odabirima, dok drugi nisu, a uglavnom se nisu složili oko Söderhamn sofe. "Sofa Söderhamn je zapravo najbolja sofa koju IKEA ima!", "Volim spavati na svojoj Söderhamn sofi", "Imam svoj Söderhamn godinama i prijatelji su spavali na njemu, tako je udoban", "Volim svoj Lack stolić", glase komentari onih koji se ne slažu s njegovim osvrtom.

Söderhamn četverosjed, 1260.87 € (9500 kn)
Lack pomoćni stolić, 10.60 € (79.90 kn)

"Hemnes komoda je odlična, "Imam Kivik skoro osam godina i još uvijek je udoban", "Volim svoj Kivik", "Zaista mogu jamčiti za Hemnes i Kivik. Lack je dobar za djecu pa se ne osjećate krivima kada ga unište", "Ovo je tako korisno", glase komentari onih koji su se složili s dizajnerom.

Pročitajte više