Dizajner interijera savjetuje kako dnevni boravak učiniti udobnim

Foto: Shutterstock/zarahome.com/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAVRŠEN dnevni boravak trebao bi biti udoban, privlačan i topao. Dizajner Alykhan Velji iz Alykhan Velji Designsa tako opisuje svoje projekte, a dnevne boravke voli urediti tako da budu prirodno ugodni, bez puno truda. Suvremeni dizajn može djelovati hladno, ali nipošto ne mora biti tako. Uz ova četiri trika vaš će dnevni boravak izgledati nevjerojatno udobno.

Pripazite na kontrast

"Za veće komade u sobi, poput kauča, koristite hrabre boje", kaže Velji za Livingetc. "To privlači pogled i dodaje dubinu prostoru", dodaje.

Velji stoga preporučuje miješanje različitih stilova namještaja: "Kombiniranje komada iz sredine stoljeća s tradicionalnim elementima osigurava skladan, ali eklektičan prostor koji djeluje i planirano i dinamično." 

No kontrast se ne postiže samo namještajem već i materijalima, bojama i teksturama, koje se nalaze na ukrasima poput jastučića, i funkcionalnim dodacima.

Tepih neka definira prostor

Pronalaženje savršenog tepiha za dnevni boravak može biti prava avantura. Kad ga birate, nemojte žuriti, pazite da odaberete onaj koji će se najbolje uklopiti u vaš prostor. Kupovina tepiha je spoj umjetnosti i znanosti, pa je isprobavanje tepiha u prostoru u kojem će se nalaziti apsolutno nužno.

Ovu mogućnost ne nude sve trgovine, stoga je najbolja opcija pronaći trgovca koji omogućava jednostavan povrat robe.

Uključite umjetnička djela

"Umjetnine mogu dramatično transformirati sobu", kaže Velji. Savjetuje korištenje velikih umjetničkih djela koja će definirati prostor i pridonijeti osjećaju veličine. Napominje da te umjetnine ne moraju biti skupe.

Lokalni umjetnici mogu izraditi prekrasne i jedinstvene printeve prema vašem ukusu, a i brojne trgovine nude povoljne, a jako lijepe umjetnine.

Uključite organske oblike i materijale

Velji smatra da organski oblici stvaraju fluidniji i dinamičniji prostor. Uz njih se "omekšavaju rubovi sobe, čineći je manje krutom i prostranijom".

Primjerice, drveni stolić za dnevni boravak može biti odličan za uključivanje organskih materijala u prostor. Isto se odnosi i na police i komode, kao i na ukrase poput biljaka ili košara za pohranu od prirodnih materijala.

Stolić za dnevni boravak, Zara Home, cijena je 129 eura
Jastučnica, Zara Home, cijena je od 18.99 eura
Drvena tegla za biljke, H&M, cijena je 29.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.