Dizajnerica interijera otkrila 6 stvari koje nikad ne bi imala u vlastitom domu

Foto: Pexels

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLAVNA dizajnerica interijera Brigette Romanek, osnivačica Romanek Design Studija, surađivala je s poznatim osobama poput Beyoncé, Joea Jonasa, Gwyneth Paltrow i Demi Moore kako bi dizajnirala njihove domove.

S obzirom na njezino bogato iskustvo u stvaranju atraktivnih prostora, Insider je razgovarao s Romanek o osobnim dizajnerskim preferencijama. Donosimo šest stvari koje nikad ne bi imala u svom domu.

Kratke zavjese mogu stvoriti dojam sterilnosti u prostoru

Prema dizajnerici, kraće zavjese mogu prostoru dati izgled i osjećaj sličan sterilnoj bolničkoj sobi.

"Volim zavjese koje se protežu do poda, gotovo dodirujući pod ili nježno ga obavijajući", izjavila je za Insider.

Jaka ili oštra rasvjeta može pokvariti ugođaj

Romanek ističe kako izbjegava rasvjetu koja je previše jaka ili oštra jer može značajno utjecati na atmosferu. 

"Rado koristim blagu rasvjetu, poput svijećnjaka ili stolnih lampi", izjavila je za Insider. "Ponekad čak posegnem za neon svjetlima kako bih dodala malo boje", sugerirala je.

U svom domu dizajnerica izbjegava satenske tkanine

Prema dizajnerici, saten, tkanina od pamuka s visokim sjajem, predstavlja kontrast nenametljivoj eleganciji. Umjesto toga preporučuje odabir svile i baršuna kako biste postigli luksuzniji izgled.

"Svila i baršun su elegantnije alternative koje pružaju luksuzni dojam i estetiku kroz svoju teksturu i boje", rekla je za Insider.

U njenom domu nećete pronaći vinilne podove

Ona sugerira da umjesto vinilnih podova razmislite o odabiru prirodnijeg materijala za pod. "Volim obnovljeno drvo i kamen zbog tog prirodnog, organskog osjećaja u cijelom domu", istaknula je.

Čupavi tepisi su stvar prošlosti

Romanek ističe da je vrijeme da se prestane s trendom čupavih tepiha.

"Preferiram prostirke koje pružaju ugodan osjećaj pod nogama, poput svilenkastih, vunenih i tepiha od ratana", izjavila je.

Bijeli hladnjak može izgledati zastarjelo 

Jedna stvar koju nećete pronaći u njenoj kuhinji je bijeli hladnjak.

"Ta estetika me podsjeća na kuću moje bake", istaknula je. "Iako volim svoju baku i cijenim njezinu kuću, to me ne inspirira", dodala je.

Romanek je naglasila da funkcionalni predmeti i dalje mogu biti lijepi te je preporučila hladnjak spreman za panele, koji omogućuje postavljanje prilagođene ploče preko vrata kako bi se postigao besprijekoran spoj s vašim ormarićima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.