Do 300 kuna: Ovo je pet jeftinih parfema koji mirišu skupo

Foto: Promo/amazon.com/amazon.co.uk/zara.com/notino.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MIRIS ne mora biti skup da bi bio dobar.

U to smo se i sami uvjerili više puta, a ovaj put smo pretražili top liste stranih medija i recenzije na Fragrantici te izdvojili nekoliko mirisa koji su završili visoko na listama, dobili većinski pozitivne recenzije, a povoljni su.

Odnosno, izdvojili smo one koji mirišu skuplje nego što koštaju.

Bruno Banani Woman edp

Cijena i gdje kupiti: 225 kn (32.14 €), 30 ml, sve.hr

Bruno Banani parfemska voda za žene spaja note voćno-slatke naranče, okrepljujućeg bršljana i opojnog lopoča, stvarajući energičan i radostan početak. Srce otkriva živahne note breskve usklađene s ekstravagantnom frezijom i nježnim ljiljanima doline. Arome vanilije i bijelog mošusa daju mirisu senzualnost.

Pojedini korisnici na Fragrantici su spominjali da ih podsjeća na Gucci Rush. "Miriše slično kao Gucci Rush, ali Gucci je kompleksniji i traje duže", "Ovo je dobar dupe za Gucci Rush", "Jako je sličan Gucci Rushu", neki su od komentara. 

"Nije skup, ali miriše skupo", napisala je jedna korisnica. 


Jennifer Lopez Promise, edp

Cijena i gdje kupiti: 249.90 kn (33.17 €), 30 ml, dm

J.Lo je cvjetni drveni miris koji ima note talijanske mandarine, ružičastog bobičastog voća, nashi kruške, orlovih noktiju, drveća i kristaliziranog jantara. Upravo je njega InStyle uvrstio na svoj popis najboljih mirisa koji su povoljni, a mirišu skupo. 

Na Fragrantici su mnogi ostavljali komentare da ih podsjeća na skuplje mirise, poput Burberryja i Chanela.

"Mene podsjeća na Chanel Chance Eau Fraiche, ali je mrvicu više cvjetni. Dobila sam ga na poklon i koristim ga svakodnevno", glasi jedan od komentara. 

"Kupila sam ga jučer, malu bočicu. Čim sam ga našpricala, pomislila sam na Burberry u kariranoj bočici. Nema bodljikavu notu koju ima Burberry, ali na meni miriše vrlo slično", glasi drugi komentar.


Zara Fleur D'Oranger

Cijena i gdje kupiti: 119.90 kn (15.91 €), Zara

Zarini parfemi su iznimno popularni, a upravo je ovaj završio na nekoliko top lista cjenovno prihvatljivih mirisa koji mirišu skupo. 

Radi se o unisex, cvjetnom mirisu s primjesama naranče i nerolija, a mnogi ga uspoređuju sa Jo Malone i Tom Ford parfemima. 

"Pristojan dupe za Jo Malone Orange Blossom", "Miriše kao križanac između Neroli Portofina i Jo Malone Orange Blossoma, ali s boljom dugotrajnošću od oba", "Čišća, oštrija i jeftinija verzija JM Orange Blossoma", samo su neki od komentara na Fragrantici. 


Ariana Grande Cloud edp

Cijena i gdje kupiti: 289.90 kn (38.48 €), dm

I ovaj parfem je InStyle uvrstio na svoju top listu povoljnih parfema koji mirišu skupo. "Ovaj miris Ariane Grande je poput daška svježeg zraka. Uključuje note cvijeta lavande, kruške, Crème de Coconut, praline, orhideje od vanilije, senzualnog mošusa i kremastog svijetlog drveća", opisali su ga.

Na Fragrantici je najviše recenzenata reklo da ih mirisom podsjeća na skupi Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian parfem. 

"Volim Cloud. Osjećam se tako djevojački i ženstveno dok ga nosim. To je kao mlađa, jednostavnija verzija br540, kojeg također voliim", glasi jedan od komentara. 


CK One

Cijena i gdje kupiti: trenutno je onaj od 100 ml na sniženju pa košta 201.60 kn (26.76 €), Notino

Na nekoliko top lista cjenovno prihvatljivih mirisa našli smo CK One. Inače se cijena bočice od 50 ml vrti oko 300 kuna, a mi smo na jako dobrom popustu našli bočicu od 100 ml po cijeni od 200 kuna.

CK One od Calvina Kleina je citrusni aromatični miris za žene i muškarce, lansiran 1994. godine.

Gornje note su limun, bergamot, ananas, mandarina, kardamom i papaja; srednje note su đurđevak, jasmin, ljubičica, muškatni oraščić, ruža, korijen irisa i frezija; bazne note su zeleni akord, mošus, cedar, sandalovina, hrastova mahovina, zeleni čaj i amber.

Na Fragrantici su ga pojedini korisnici uspoređivali s Aqua Di Gio i Azzaro Chrome mirisom.

"Zamislite nešto poput Acqua di Gio, ali s puno blažim akordom citrusa", "Ima sličnosti s Azzaro Chrome mirisom", glase komentari.

Većina navodi da se radi o klasiku s kojim se ne može pogriješiti.

Pročitajte više