Dodijeljene su nagrade najboljim parfemima 2024.

Foto: Shutterstock/martimex.hr/lijepa.hr/sepohora.fr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U SRIJEDU se u Lincoln Centru u New Yorku okupilo preko 1000 parfumera, modnih dizajnera i marketinških stručnjaka povodom dodjele nagrada Fragrance Foundation za 2024. Mnogi ovu dodjelu nazivaju Oscarima parfema. Donosimo pregled pobjednika po kategorijama.

Ženski luksuzni parfem godine je Valentino Born in Roma Donna Intense, a prestiž Burberry Goddess

Pobjednik kategorije za najbolji ženski luksuzni miris je Valentino Born in Roma Donna Eau de Parfum Intense koji su dizajnirale Honorine Blanc i Amandine Clerc-Marie. Ovaj je parfem karakterističan po notama cvjetnog ambera, jasmina i vanilije.

Burberry Goddess Eau de Parfum još je jedno djelo Amandine Clerc-Marie, a ovaj gurmanski miris, koji se ističe fino balansiranim notama vanilije i lavande, prvi je Burberryjev parfem koji dolazi u ambalaži koja se može ponovo napuniti.

Muški luksuzni parfem godine je Giorgio Armani Acqua di Giò, a prestiž YSL MYSLF

U muškim kategorijama pobjedu su odnijeli parfemi dva L'Orealova parfumera. Acqua di Giò Parfum djelo je parfumera Alberta Morillasa, a MYSLF Eau de Parfum je djelo Daniele Andrier, Antoinea Maisondieua i Christophea Rynauda.

Acqua di Giò specifičan je po voćnim i osvježavajućim notama koje primarno postiže citrusima, uključujući limun i mandarinu, a MYSLF je opisan kao drvenasto-cvjetni miris u kojemu dominiraju bergamot, naranča i pačuli.

Univerzalni luksuzni parfem godine je Tom Ford Vanilla Sex, a kao univerzalni prestiž odabran je Hermès Un Jardin à Cythère

Tom Ford Vanilla Sex Eau de Parfum djelo je parfumerke Natalie Garcia-Cetto, poznate po ljubavi prema citrusnim i cvjetnim notama, a voli se poigrati i gurmanskim notama, što je pokazala u pobjedničkom parfemu kojim dominiraju duboke note vanilije.

Iza Hermès Un Jardin à Cythère Eau de Toilette stoji parfumerka Christine Nagel, a spaja citrusne i drvenaste note sa svježim pistacijom. Odličan je izbor za one koji vole osvježavajuće mirise.

Najpopularniji parfem ove godine je Nest New York Lychee Rose

Nest New York Lychee Rose Eau de Parfum nije testiran na životinjama i u potpunosti je veganskog sastava, a stvorile su ga Mathilde Bijaoui i Patricia Choux. Miris kombinira note ruže, ličija i maline za voćno-cvjetni miris.

U Kuću slavnih ušao je Marc Jacobs Daisy

Dobro poznati Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette još je jedan nagrađeni parfem iza kojeg stoji Alberto Morillas. Glavne note ovog cvjetno-drvenastog mirisa su crveni grejp, jagoda i list ljubice, a bazu čine mošus, vanilija i bijelo drvo. Srednje note čine gardenija, ljubičica i jasmin.

Perfume Extraordinaire 2024. je Guerlainov Tobacco Honey

Najprestižnija nagrada pripala je Guerlainovom Tobacco Honey Eau de Parfum iza kojeg stoji Delphine Jelk. Ovaj topli miris obogaćen je notama duhana, vanilije, sezama i sandalovine.

Žene su odabrale Eilish No. 3 i Carolina Herrera Good Girl Blush, a muškarci Valentino Born in Roma Uomo

Eilish No. 3 Eau De Parfum, koji nosi ime glazbenice Billie Eilish, svidio se ženama ove godine, a djelo je parfumerke Linde Chinery. U prestiž kategoriji po izboru kupaca najpopularniji je Carolina Herrera Good Girl Blush Eau de Parfum koji su skrojili Quentin Bisch, Shyamala Maisondieu i Christophe Raynaud.

U kategoriji muških i univerzalnih parfema prema izboru potrošača pobjednik je Valentino Born in Roma Uomo Eau de Parfum Intense koji su osmislili Guillaume Flavigny i Antoine Maisondieu, a kombinira mirise bourbon vanilije, lavande i vetivera.

Evo i potpunog popisa pobjednika po kategorijama:

  • Kategorija univerzalni luksuz - Tom Ford Vanilla Sex
  • Kategorija univerzalni prestiž - Hermès Un Jardin à Cythère
  • Kategorija ženski luksuz - Valentino Born in Roma Donna
  • Kategorija ženski prestiž - Burberry Goddess
  • Kategorija muški luksuz - Giorgio Armani Acqua di Giò Parfum
  • Kategorija muški prestiž - Yves Saint Laurent MYSLF
  • Kategorija popularno - Nest New York Lychee Rose
  • Kategorija Perfume Extraordinaire godine - Guerlain Tobacco Honey
  • Indie miris godine - Arquiste Parfumeur L'Or de Louis
  • Medijska kampanja godine - Jo Malone One Pear in Every Bottle
  • Fragrance Hall of Fame - Marc Jacobs Daisy
  • Po izboru potrošača, kategorija svijeća i kolekcije za dom - Byredo Summer Rain
  • Po izboru potrošača, kategorija muški i univerzalni mirisi - Valentino Born in Roma Uomo
  • Po izboru potrošača, ženska prestiž kategorija - Carolina Herrera Good Girl Blush
  • Po izboru potrošača, kategorija popularno - Billie Eilish Fragrances Eilish No. 3

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.